Enemmän pitäisi olla Spedeä, Jukka Virtasta ja Antti Hulkkoa tässä televisiobinseksessä nykyään

Olen 80-luvun kasvatti. Ennen 1997- en tutustunut Internetiin, enkä World Wide Webiin sen ensiaskeleet kuitenkin ottaen työläis-perheen kasvattina jo vuonna 1996. Sen tiimoilta myös tein opinnäytetyöni 2017 Turun Ammattikorkeakouluun.

Quake julkaistiin vuonna 1996, ja lagittavan, eli lagivan verkkopelin ansiosta haksaajat loi ”Quakeworld” -client -ohjelman, jolla pystyi pelaamaan MTV:n, eli maikkarin Quake-palvelimilla, pelattiin silloin myös Soneralla ja missä muualla ikinä maailmalla helvetin hitailla modeemiyhteyksillä, mutta Suomessa oli paskat Pingit, eli verkkoyhteys katkeili miten sattui. Kaipaan nykyään niitä aikoja, kun ”Perkele”, ja ”Julma Juha” pelasi linjoilla, ja me skriptikakarat (Wild Sounds, ylä-aste Turun suomalaisessa yhteiskoulussa, iltamat [Katso Youtube -video]) {Wild Sounds -jäsenet eivät pelanneet Quakea niihin aikoihin netissä, ensimmäinen bändini oli metallibändi sen ajan vientivetoiseen Spine Recordsiin viitaava Arghon, ja ei koskaan esiinnytty jukisesti. Wild Sounds on ensi-iltani sähkökitaristina julkisuudessa}.

Mä oon kasvanut näihin päiviin asti 36-vuotiaaksi, ja koneet yhä lähellä mun sydäntäni. Kierrätän nykyään käytettyjä tietokoneita, koska myyntimiehet sanoo kaupassa, että koneen käyttöikä olisi se 3-5 vuotta, mitä yrityksetkin tekee poistoihin kirjanpitoon uuden perus-läppärin hankkiessaan sen poistoihin viideksi vuodeksi. Koneen käyttöikä on paljon pidempi, jos osaa huoltaa sen. Siitä syystä pystyn parempiin hintoihin, mitä Turun Ekotori. Ne pyytää ilmaiseksi saamistaan kone’ista, jotka kulkee sähkö-osaston kautta, jossa itsekin vietin pari viikkoa työharjoittelussa, niin 70-90 euroa Linux-koneesta. Mulla on niin pieni kulurakenne, että pystyn myymään vastaavia koneita, tai parempia jopa halvemmalla hinnalla, mitä Turun Ekotori.

Otsikkoni oli televisiobisnekseen liittyä, jos palaisin siihen Johdannon jälkeen.

Jukka Virtanen teki elinaikanaan ollessaan ehkä aktiivisimmillaan paljon töitä Jaakko Salon tilauksesta, joka oli niihin aikoihin Warner Suomen tuotantopäällikkönä, ja itsekin käännän paljon tekstejä harrastus -pohjalta, niin 60-70 -luvun brittikitaristi -bändien tuotantoa ei ole juuri kukaan kääntänyt, joten ehkä alan tekemään sitä, ehkä aluksi en elääkseni, mutta ehkä jonain päivänä.

Aloitin Spede Pasasen levyttämällä, Jukka Virtasen tekstillä ”Haaskalinnut saalistaa”; ”The Bounty Hunters on the Run” -tekstillä, mutta eilen 25.09.2019 julkaisin hätäpäissäni tekemäni käännöksen pitkään jatkuneesta Pink Floyd -faniudestani aiheutuen käännöksen kappaleeseen yhteisessämme netin lyriikkapalvelussa kappaleesta  ”Money”; ”Fyskka”, vaikka se ei olekaan ajaton, ja siinä näkyy punavihreä ajan henki. Tarkoitukseni olisi kääntää kappale suomeksi myös ajattomasti 60<luvun britti-vedonlyöntikulttuurin huomioon – ottaen. Sitä kokemusta kyllä löytyy.

Lähteet:

Profiilini lyriikka-palveluun, josta mainitsin, löytyy suora linkki osoitteessa

https://www.musixmatch.com/profile/3vUCAInGs8N0pmy8idkG4k-R4wNCMObXulWJE3Uzz1V1mVn9t4KkI8R14pqm2NenEBzNhGkJ1eAi8y2bYkOnLFkGctvIdz14mDNwlcXmlQuLEyHemhUOsnPWDUPiVVt79jWZC57mxRdx7UFVr_3Ehd5iJvDJ8fn70dykmqjN_Us?fbclid=IwAR3e2dnACosJJwj9eH3ChjsOBw95v2nQv7ZI-Oynbsupwjx-1Gs10fN_roU

Kaikki nämä otsikossa mainitsemani ihmiset tajusivat ajan hengen, television, ja bisneksen oikein.

JereSumell

Olen punavhreä syntyperäinen turkulainen, joka pitää netissä pysyvistä väreistä, ja ihmisen vastaanottamisen ihmisenä. Koulutukseltani olen Liiketalouden ja hallinnon Tradenomi Informaatioteknologiassa. Valmistuin Turun Ammattikorkeakoulusta helmikuussa 2017. Kirjoitin ylioppilastutkinnossani 2002 humanistiset aineet reaalissa historian, yhteiskuntaopin ja psykologian. Lukion jälkeen opioskelin kasvatustieteitä Turun Yliopistossa, mutta maailma ajoi toisaalle opettaja-opinnoista. Löysin minulle ja taustaani nähden ehkä luontevan polun lapsena alkaneen PC-harrastuksen siivittämä lopulta valmistua tietojenkäsittelystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu