Huhtikuun 2019 verbaalinen tietokilpailu

Vuorossa huhtikuun verbaalinen tietovisa, josta on informoitu ensimmäisen kerran viikko sitten. Nämä sessiothan ovat viime vuodesta harventuneet johtuen enimmiltään siitä syystä, että osallistujat jaksaisivat suuremmalla porukalla tulla mukaan.  Julkaisuajankohta päivästä on tällä kertaa toivomuksen mukaisesti hiukan aiempi, jotta perjantai-iltaa muualle viettämään lähtevätkin ennättävät aloittaa.

Edellisten kisojen mukaisesti  on tarkoitus luoda alla olevista sana-aihioista suomen kielessä käytettyjä tai suomen kieleen soveltuvia sanoja lisäämällä aihioihin kirjaimia sekä alkuun että loppuun yhteensä + -merkein ilmoitettu määrä siten, että näin syntynyt sana vastaa kyseiselle aihiolle annettua vihjettä.

Sanat ovat substantiiveja (appellatiiveja tai propreja) tai attribuuteiksi kelpaavia sanoja (esim. adjektiiveja) ja ne ovat perusmuodossaan, ei siis MONIKKOJA tai sijamuodoin taivutettuja. Joukossa voi olla tavuviivankin tarvitsemia sanoja, jolloin tavuviivaa ei lasketa mukaan lisättävään kirjainmäärään. Sanoissa voi olla myös proprien kohdalla ulkomaisia nimiä tai muita vakiintuneita suomalaistenkin puhekielessään käyttämiä sanoja.

Kaikki sanat kilpailun julkistamisessa niin sana-aihioissa kuin vihjeissäkin kirjoitetaan pienillä kirjaimilla, joten suuria kirjaimia ei ole vihjaamassa propreista.  Itse ratkaisuvastauksissa voi mahdolliset erisnimet sitten selvyyden vuoksi kirjoittaa suurella kirjaimella.

Ennakkotarkastus on päällä kilpailun kestäessä aina sunnuntaihin klo. 14:00 asti, jonka jälkeen ei enää uusia vastauksia hyväksytä ja jolloin kaikkien antamat vastaukset vapautetaan. Kilpailun aikana on mahdollista myös kirjoittaa sellaisia kommentteja, jotka eivät sisällä vastausehdotuksia tai vihjeitä. Sellaiset kommentit vapautetaan heti, kun tuomari on sattunut ne tarkastamaan. Kaikenlainen kommentonti on suotavaa kilpailun vireen ylläpitämiseksi. On suositeltavaa, että kilpailijat kopioivat ehdottamansa sanalistat itselleen muistiin myöhempää muokkausta tai korjaamista varten, koska niitä ei näy muuten kilpailun kestäessä.

Oikeista tuomarin tarkoittamista ehdotuksista annetaan yksi piste kustakin ja sellaisista ehdotuksista, jotka ovat kirjainmäärältään sopivia sekä riittävän selkeästi annettuun vihjeeseen liitettävissä, annetaan puoli pistettä.

Kun kaikki vastaukset kilpailun loputtua on julkistettu, kohta sen jälkeen julkaistaan oikea sanalista sekä kunkin kilpailijan saamat pisteet. Jokaisen kilpailijan tulee laatia viimeiseksi ehdotuksekseen kokonainen (täydelliseksi tarkoitettu) koostelista, jotta eri aikoihin pukattuja yksittäisiä ehdotuksia tai korjauksia ei tarvitse kaivella tulleiden kommenttien joukosta. Jokaiseen tehtävään saa antaa maksimissaan kolme ehdotusta, mutta ne on kaikki oltava viimeisessä koosteessa näkyvissä

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

1)  as  +2  tolppien välissä usein

2)  aari  +3  mummolla

3)  ätö  +3  "tiedätkö, hauki on kala?"

4)  etna  +3  noin yhtä kaukana sisiliasta kuin suomesta

5)  iku  +4  pääsiäisenä facebookiin?

6)  mitä  +4  prahassa

7)  skip  +5  viimaiselta laivan kannelta

8)  atus  +5  viisiisakarainen

9)  soise  +5  louis armstrongin esitys

10)  armi  +5  aihion kaima muhokselta

11)  armit  +5  pumpulikin

12)  milli  +6  vainion tuotos 

13)  perat  +6  tuttu torikalle

14)  eraa  +7  torin liepeillä

15)  kansa  +7  koitui bismarckin menestykseksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu