Huhtikuu 2019 toinen verbaalinen tietokilpailu

Vuorossa huhtikuun toinen verbaalinen tietovisa, josta on informoitu edellisen kisan tulosjulkaisun yhteydessä.
Tämä lienee aavistuksen verran edellistä kevyempi versio – ainakaan pitkiä aihioita ei ole juuri mukana. Eräs vakio-osallistujista ilmoitti tällä viikolla jäävänsä pois reissunsa vuoksi, joten toivottavasti saamme muualta sunsaasti osallistujia.

Edellisten kisojen mukaisesti  on tarkoitus luoda alla olevista sana-aihioista suomen kielessä käytettyjä tai suomen kieleen soveltuvia sanoja lisäämällä aihioihin kirjaimia sekä alkuun että loppuun yhteensä + -merkein ilmoitettu määrä siten, että näin syntynyt sana vastaa kyseiselle aihiolle annettua vihjettä.

Sanat ovat substantiiveja (appellatiiveja tai propreja) tai attribuuteiksi kelpaavia sanoja (esim. adjektiiveja) ja ne ovat perusmuodossaan, ei siis MONIKKOJA tai sijamuodoin taivutettuja. Joukossa voi olla tavuviivankin tarvitsemia sanoja, jolloin tavuviivaa ei lasketa mukaan lisättävään kirjainmäärään. Sanoissa voi olla myös proprien kohdalla ulkomaisia nimiä tai muita vakiintuneita suomalaistenkin puhekielessään käyttämiä sanoja.

Kaikki sanat kilpailun julkistamisessa niin sana-aihioissa kuin vihjeissäkin kirjoitetaan pienillä kirjaimilla, joten suuria kirjaimia ei ole vihjaamassa propreista.  Itse ratkaisuvastauksissa voi mahdolliset erisnimet sitten selvyyden vuoksi kirjoittaa suurella kirjaimella.

Ennakkotarkastus on päällä kilpailun kestäessä aina sunnuntaihin klo. 14:00 asti, jonka jälkeen ei enää uusia vastauksia hyväksytä ja jolloin kaikkien antamat vastaukset vapautetaan. Kilpailun aikana on mahdollista myös kirjoittaa sellaisia kommentteja, jotka eivät sisällä vastausehdotuksia tai vihjeitä. Sellaiset kommentit vapautetaan heti, kun tuomari on sattunut ne tarkastamaan. Kaikenlainen kommentonti on suotavaa kilpailun vireen ylläpitämiseksi. On suositeltavaa, että kilpailijat kopioivat ehdottamansa sanalistat itselleen muistiin myöhempää muokkausta tai korjaamista varten, koska niitä ei näy muuten kilpailun kestäessä.

Oikeista tuomarin tarkoittamista ehdotuksista annetaan yksi piste kustakin ja sellaisista ehdotuksista, jotka ovat kirjainmäärältään sopivia sekä riittävän selkeästi annettuun vihjeeseen liitettävissä, annetaan puoli pistettä.

Kun kaikki vastaukset kilpailun loputtua on julkistettu, kohta sen jälkeen julkaistaan oikea sanalista sekä kunkin kilpailijan saamat pisteet. Jokaisen kilpailijan tulee laatia viimeiseksi ehdotuksekseen kokonainen (täydelliseksi tarkoitettu) koostelista, jotta eri aikoihin pukattuja yksittäisiä ehdotuksia tai korjauksia ei tarvitse kaivella tulleiden kommenttien joukosta. Jokaiseen tehtävään saa antaa maksimissaan kolme ehdotusta, mutta ne on kaikki oltava viimeisessä koosteessa näkyvissä

Mukavaa viikonloppua kaikille!

 

1) i +2 katkera

2) me +3 hapan, vaan ei omena

3) ul +3 steriili

4) ul +3 kuvitteellinen

5) ul +3 ontelo kovassa

6) ul +3 intohimon vallan takana

7) ul +3 monella neitokaisella

8) ul +3 joka neitokaisella, vaan ei kaikilla muilla

9) ul +3 vääksyssä

10) rio +3 sambassakin löytyy

11) in +3 kohotettu

12) argon +4 katulaulajan likellä?

13) aava +5 pidetään visusti tallessa

14) apu +5 rikollistakin

15) koni +5 aakkosellisesti viimeinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu