Marraskuun 2019 verbaalinen tietokilpailu

Vuorossa ennalta ilmoitetun aikataulun mukaisesti on jälleen verbaalinen tietokilpailu. Periaate on sama kuin aiemminkin, eli annetuista sana-aihioista pitää muodostaa suomenkielinen tai Suomessa yleisesti käytetty sana siten, että kirjaimia lisätään sekä annetun sana-aihion alkuun että loppuun yhteensä + -merkeillä osoitettu määrä.  Tällä kertaa tehtäviä on onnenluku eli 13 kappaletta.

Tehtävien ratkaisut voivat olla vain nomineja tai attribuuteiksi kelpaavia sanoja perusmuodossaan. Monikkoja ei siis hyväksytä, mutta poikkeuksena ovat sellaiset erisnimet, jotka ovat monikkomuodossa (esim. ”alpit”).  Ratkaisusanat voivat sisältää myös tavuviivoja, mutta niitä ei ole merkattu silloin sana-aihioihin eikä niitä lasketa mukaan lisättyihin kirjainmääriin.

Koska tällä uudistetulla blogialustalla ei edelleenkään ole ennakkotarkastusmahdollisuutta, tulee tehtäväratkaisut lähettää erilliseen sähköpostiosoitteeseen, jotta ne säilyvät salassa siihen asti,
kunnes kilpailun järjestäjä ne kilpailun päätyttyä julkaisee. Sähköpostiosoite on: jgagarin56@gmail.com   Jos meiliosoitteesta ei käy selville kilpailijan nimeä se on syytä lisätä johonkin lähetetyistä vastauksista.

Tähän blogiin voi sen sijaan kirjoitella muita kommentteja kuin tehtävien ratkaisuja niin paljon kuin huvittaa. Se onkin suotavaa, sillä kilpailun järjestäjä joutuu joka tapauksessa ajoittain kilpailun kestäessä raportoimaan edistymisestä sekä vastailemaan yleisiin kysymyksiin y.m.s. On hyvin tärkeätä, että jokainen kilpailija noudattaa ohjeita eikä pukkaa ilmoille yhtään ratkaisusanaa tai liian paljastavaa vihjettä. Jos näin tapahtuu, kyseinen kilpailija ei saa yhtään pistettä siitä tehtävästä ja muut kilpailijat saavat pisteen.

Kilpailijoiden vastausten pisteytys tapahtuu siten, että jokaisesta oikeasta vastauksesta annetaan yksi piste ja jokaisesta sellaisesta vastauksesta, joka ei ole kilpailun laatijan tarkoittama ratkaisusana, mutta joka täyttää sekä kirjainmäärävaatimuksen että vihjeeseen soveltuvuuden laatijan hyväksymällä tarkkuudella, annetaan puoli pistettä. Koska joissain tehtävissä voi olla mahdollista löytää useampia ratkaisuja, niin kilpailijoilla on mahdollisuus antaa jokaisen tehtävän kohdalla kolme vaihtoehtoa, joista tuomari valitsee parhaimman.

Vastauksia voi lähettää meilillä niin monessa erässä kuin haluaa ja jo lähetettyjä vastauksia voi kilpailun kestäessä myös muutella miten monta kertaa hyvänsä. On kuitenkin toivottavaa, että jokainen kilpailija lähettää viimeiseksi vastauksekseen yhtenäisen koosteen koko listastaan, jotta laatijan olisi helpompi ennen tulosten julkaisua tehdä kilpailijoiden välille oikea pisteytys.

Kilpailu alkaa siis heti ja jatkuu sunnuntai-iltapäivään klo.: 14:00 asti, jonka jälkeen ei enää uusia vastauksia hyväksytä. Tulosjulkistus oikeine ratkaisuineen sekä eri kilpailijoiden saamine yhteispisteineen tapahtuu kotvasen kuluttua kilpailun päättymisestä.

Sana-aihiolista on alla, laatija toivottaa kaikille rattoisaa viikonlopun viettoa.

 

1) anu +2 katsoo oikealle ja vasemmalle

2) atos +3 miljoonasosa

3) tutta +4 tuomiokin

4) rodis +5 ei milleniaaleille

5) uhka  +5  antanut odotuksia

6) nosti +5 vaatii todisteita

7) riviholli +5 näitä voi olla rivitolkullakin

8) erulan +5 kitisee

9) etari +6  Adolf Hitler tai Li Andersson

10) nipo +6 ei usein pidä nipottajista

11) kaki +6 akateemista

12) nava +7 sijoiltaan irroitettu

13) kinata +8 tämän auvoisuudesta kinataankin

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu