Verbaalinen tietokilpailu I/2020

Ilman ennakkoilmoitusta tällä kertaa pidetään vuoden ensimmäinen verbaalivisa tänä viikonloppuna tavanmukaisella aikataululla, eli kilpailu on avoinna sunnuntai-iltapäivään klo. 14:00 asti.

Säännöt ovat samat kuin aiemmin. Allaolevista sana-aihioista pitää muodostaa suomenkielinen sana tai suomalaisessa puheessa käytetty ilmaisu siten, että aihioihin lisätään sekä alkuun että loppuun kirjaimia yhteensa + -merkein osoitettu yhteismäärä niin, että näin muodostettu sana sopii annettuun vihjeeseen.. Haetut sanat ovat perusmuodossaan, eli monikkoja ei  ole joukossa. Niinikään ne ovat nomineja (appellatiiveja, propreja, adjektiiveja tai muita substantiivien attribuuteiksi soveltuvia sanoja). Kaikki vihjeiden kirjaimet ovat pieniä kirjaimia vaikka mukana olisi proprinkin sisältämiä sanoja. Niinikään vastaussanassa saattaa olla tavu-viiva, jota ei ole laskettu mukaan lisättävään numeromäärään.

Vastausehdotuksia voi jättää lopulliseen vastausluetteloon korkeintaan kolme kustakin numeroidusta tehtävästä. Kaikista oikeista vastauksista saa yhden pisteen ja sellaisista vastauksista, jotka ovat teknisesti oikein (sisältävät oikean määrän kirjaimia ja ovat jollain tavoin vihjeeseen liittyviä) annetaan puoli pistettä. Kilpailun kestäessä saa esittää kuinka paljon ratkaisuja hyvänsä, kunhan sitten lopulliseen koosteeseen ennen kilpailun sulkeutumista valitsee haluamansa annettujen raamien puitteissa.

Koska alusta ei edelleenkään salli ennakkotarkastusta, tulee kaikki vastauspostaukset lähettää sähköpostiosoitteeseen: jgagarin56@gmail.com
Tämän ohjeen noteeraaminen on ehdottoman tärkeätä!

Muunlaista postausta on lupa lähettää suoraan tähän blogimerkintään kommentteina. Sellainen on myös toivottavaa kilpailun vireen ylläpitämiseksi. Jos suoraan lähetettyihin kommentteihin sisältyy ratkaisuehdotuksia tai liian selviä ratkaisuun helposti johtavia vihjeitä, niin kyseinen kilpailija menettää pisteensä tuon tehtävän osalta. Sopivuuden rajoilla urheileminen vihjeiden pukkaamisen kohdalla on toki myös yksi mielenkiintoinen taitolaji, johon tuomari suhtautuu suopeasti. Jokainen tekee sen kuitenkin omalla riskillään.

Tuomari pyrkii pitämään kilpailijoita kilpailun kestäessä riittävässä määrin ajantasalla tilanteen kehityksestä, mutta ei sitoudu aikataululliseen päivystykseen. Kilpailun päätyttyä julkaistaan oikea ratkaisuluettelo ja samassa yhteydessä myös eri kilpailijoiden saamat pisteet sekä annetut ehdotukset.Esikatsele (avaa uuden välilehden)

Alla on tehtävälista, rattoisaa viikonloppua kaikille osallistujille.

1) jo  +2   kiusallinen
2) ego  +3   lännessä
3) lykky  +3  voi korvata onnen
4) ravat  +4  tuettu
5) paras  +5  rantasaunassa
6) blat  +5  ruotsilta
7) täi  +6  kaakossa
8) nasta  +6  kiva juttu
9) isku  +6  sitein
10)liho  +6  harvan idoli
11) stap  +7  laurille  tuttu
12) robo  +7  salein tai niityin

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu