Verbaalinen tietokilpailu II/MMXXI

Vuorossa vuoden toinen verbaalivisa, jossa säännöt ovat tehtävien osalta periaatteessa entisenlaiset:

Allaolevan 15 tehtävän listassa on annettu sana-aihioita, joihin pitää lisätä sekä alkuun että loppuun kirjaimia yhteensä + merkillä osoitettu määrä siten, että näin muodostuu suomenkielinen tai suomalaisessa yleisessä kielenkäytössä käytetty sana, joka sopii yhteen annetun vihjeen kanssa. Kaikki haetut ratkaisusanat ovat perusmuodossaan olevia substantiiveja, adjektiiveja tai attribuutin tavoin käytettävissä olevia partisiippeja. Monikkoja ei ole joukossa. Sanat voivat olla myös propreja eli erisnimiä, myös ulkomaalaisia sellaisia, jos ne sopivat vihjeeseen ja ovat tarpeeksi tunnettuja Suomessa. Kaikki aihiot sekä vihjeet on kirjoitettu pelkästään pienillä kirjaimilla ilman tavuviivoja, vaikka itse ratkaisusanan kohdalla niitä tarvittaisiinkin.

Kilpailijat saavat jokaisesta laatijan tarkoittamasta oikeasta vastauksesta yhden pisteen, jolloin maksimipistemäärä on siis 15 pistettä. Teknisesti oikein esitetyistä ratkaisuista, jotka soveltuvat vihjeeseen jollain tavoin, vastaajat saavat puoli pistettä. Jos kyseessä on ratkaisuehdotus, joka tuomarin tulkinnan mukaan on kaikin puolin yhtä hyvä kuin ratkaisuksi tarkoitettukin sana, kilpailija saa 0,75 pistettä. Ratkaisuehdotuksia saa esittää vain kaksi kappaletta kuhunkin tehtävään. Kumpikin niistä on tasaveroinen pistelaskun yhteydessä, joskin pisteitä voi saada vain jommastakummasta.

Kilpailu päättyy sunnuntaina klo. 14:00, jonka jälkeen lähetettyjä vastauksia ei enää huomioida. On toivottavaa, että jokainen kilpailija laatii omasta listastaan yhteen lopulliseen meiliin koosteen, jotta tuomarin ei tarvitse etsiä hajavastauksia eri meilien joukosta. Laatija julkaisee oikean vastauslistan ja kunkin kilpailijan saamat pisteet kohta kilpailun päättymisen jälkeen.

Kaikki vastaukset pitää lähettää erilliseen sähköpostiosoitteeseen: jgagarin56@gmail.com

Muunlaisia postauksia voi lähettää myös suoraan tämän blogimerkinnän kommenttiosioon, mikä on aivan toivottavaa kilpailun vireen ylläpitämiseksi. Nämä viestit eivät kuitenkaan missään nimessä saa sisältää ratkaisuja tai liian ilmeisiä vihjeitä.

Rattoisaa viikonloppua kaikille osallistujille!

Tehtävälista:

1)  öh  +2  lämmittää

2) aps  +3  finlandiasta

3) se  +3  tuo, vaan ei vie

4) eri  +3  verkossa joskus

5) tein  +4 kortitta

6) ylin  +4  putinilla

7) tsar  +4  omavaltainen

8) usa  +4  tiltun kotiseudulla

9) eri  +4  askolakin

10) it  +5  vastaanotollakin joskus

11) suput  +5 idästä

12) vako  +6  lukijalle

13) leksa  +6  suuri

14) asepal  +6  lie kadonnut  innovaatio

15) astor  +8  joskus ennemmin, joskus myöhemmin

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu