Verbaalinen tietokilpailu III/2020

Kuvan sanoma ei onneksi koske minua, mutta siltä varalta, että se puhuttelee joitakuita osallistujia, asetin sen kevennykseksi tämänkertaiseen verbaalivisaan, joka toivottavasti antaa uusia ajankäyttömahdollisuuksia sellaisille, jotka sitä tarvitsevat.

Kuten aiemminkin kyseessä on sananokkeluuskilpailu, jossa alla olevan tehtävälistan aihoihin tulee lisätä kirjaimia sekä aihion alkuun että loppuun yhteensä + merkillä ilmoitettu määrä siten, että näin muodostuu suomenkielinen tai suomenkielessä käytössä oleva substantiivi (myös erisnimet mahdollisia), adjektiivi tai muu substantiiville käypä attribuutti. Haetut sanat ovat yksikössä, joten monikkomuotoiset ratkaisut eivät kelpaa. Sanoissa voi olla myös tavuviivoja, jolloin tavuviivaa ei lasketa mukaan lisätyksi kirjaimeksi. Näissä tapauksissa tavuviivaa ei kuitenkaan ole itse aihiossa näkyvissä. Kaikki aihiot ja vihjesanat on kirjoitettu pienillä kirjaimilla, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö niissä tai itse ratkaisussa voisi olla myös isojen kirjaimien tarvetta. Mahdolliset uudet osallistujat voivat perehtyä blogiarkistosta löytyviin aiempiin visoihin ohjeiden täsmälliseksi ymmärtämiseksi. Niitä löytyy allekirjoittaneen, Olli Väisälän seka Juho Joensuun Vapaavuoron postauksista.

Tehtäviä on 15 kappaletta ja jokaisesta laatijan tarkoittamasta oikeasta ratkaisusta saa yhden pisteen. Sellaisista ratkaisuista, jotka ovat teknisesti oikein ja riittävässä määrin vihjeeseen sopivia saa puoli pistettä. Vastauksia saa lähettää useammassa postauksessa sitä mukaa kun niitä oivaltaa ja jokaiseen tehtävään saa antaa korkeintaan kolme vaihtoehtoa. Koska viime vuonna uudistettu blogialusta ei enää salli ennakkotarkastusta ennen vastausten julkistamista, on EHDOTTOMAN tärkeää, että jokainen lähettää vastauksensa meilillä osoitteeseen jgagarin56@gmail.com eikä suoraan tähän blogimerkintään. Tänne voi toki kilpailun kuluessa lähetellä muunlaisia kommentteja ja viestejä niin paljon kuin lystää ja sellainen on myös toivottavaa. Liian ilmeisiä vihjeitä, joiden pohjalta on helppo keksiä vastaus johonkin tehtävään, ei suvaita. Tässä saa jokainen kuitenkin noudattaa tervettä järkeään, jota varmasti kaikilla tällaiseen kilpailuun osallistujilla on riittävästi.

Kilpailu kestää tavanmukaisesti tulevan sunnuntain iltapäivään kello 14:00 asti, jonka jälkeen lähetettyjä vastauksia ei enää noteerata. On toivottavaa, että jokainen kilpailija lähettää viimeiseksi postauksekseen täydellisen listakoosteen, jottei tuomarina toimivan laatijan  tarvitse poimia yksittäisiä vastauksia meililistasta. Kohta kilpailun päättymisen jälkeen julkaistaan oikea vastauslista sekä eri kilpailijoiden ehdotukset ja pisteet.

Eli toistettakoon vielä: kaikki vastaukset meilillä osoitteeseen: jgagarin56@gmail.com

Rattoisaa koronaviikonloppua kaikille!

 

1) uha  +2   syntysija

2) yskin  +3   kiusallista

3) uhka  +4   ylimitoitettua

4) side  +4   kysyttyä

5) läpi  +4   mahdollistaja

6) hot  +5   tunnevaltaista

7) imi  +5   runeberg tai mozartkin

8) emi  +5   rajaton

9) asteli  +5   uumoilee

10) roska  +5  tätä suomessakin

11) eto  +5   kantaja joskus

12) häkä  +5   ei tuiminta laatua

13) ariol  +6   corona

14) hoh  +6   ei naurata

15) olat  +6   hengitysteitse

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu