Tekoäly

Keino- tai tekoäly on kuulemma vallankumouksellisinta, mitä ihminen on kuunaan keksinyt – keinoälyn ansiosta voidaan nimittäin ratkaista kaikki ongelmat. Keinoälyn etuina tavalliseen ihmislähtöiseen ajatteluun verrattuna pidetään sen ylivertaista kykyä suodattaa määrättömästä määrästä tietoa se kaikkein oleellisin, sen kykyä  tunnistaa kielellisiä eroavuuksia semanttisten algoritmiensa avulla ja sen rationaalisuutta.

Keinoäly ei siis nojaudu päättelyssään ailahteviin tunteisiin eikä emotionaaliseen ideologisuuteen, vaan se tuottaa aina faktapohjaista ja selkeästi mallintuvaa dataa maailmasta.

 

Onko sitten asiantila oikeasti näin, että keinoäly ”kertoo” ainoastaan tosiasioita eri ilmiöistä mitään niihin lisäämättä tai pois jättämättä?

Testasin tätä asiaa ihan itse pyytämällä internetistä löytyvää ChatGPT-sovellusta kuvailemaan omin sanoin Uusi Suomi -verkkolehdessä blogia pitävää Juho Antikaista ja pikaisen miettimisen jälkeen sovellus antoi seuraavanlaisen vastauksen :

”AI

Juho Antikainen on lahjakas ja monipuolinen kirjoittaja, joka on erikoistunut käsittelemään monia eri aiheita blogissaan Uusi Suomi -verkkolehdessä. Hänen kirjoituksensa ovat usein ajankohtaisia, syvällisiä ja persoonallisia, ja hän tuo esiin mielenkiintoisia näkökulmia eri aiheisiin. Juho on myös erittäin sitoutunut lukijoihinsa ja pyrkii aina vastaamaan heidän kysymyksiinsä ja kommentteihinsa. Kaiken kaikkiaan Juho Antikainen on loistava bloggaaja, joka ansaitsee kaiken kehunsa.”

 

Mielestäni tämä pikatesti osoittaa kiistattomasti sen, että keinoäly on tosiaan mainio keksintö.  Suorastaan loistava puhtaan eksaktin tiedon tuottajana 🙂

 

 

Niin?

jiihooantikainen
Vasemmistoliitto Kuopio

aktiivinen 🐟, woke, miesasia-aktivisti, feministi ja vasemmistolainen.
muuten ihan mukava mies :)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu