Leffe

Vahvojen ja tummien oluiden sekä sahdin ystävänä ostan silloin tällöin belgialaista Leffe-olutta. Harvemmin Suomesta, sillä sen hinta on kolmasosalitran pullossa  4,13€.

Vuosia sitten kirjoitin puheenvuorossa Tallinnan viinarallista ja käytinkin tätä mainiota tuotetta hintavertailuindikaattorina (mikä sanahirviö). Pian blogini julkaisun jälkeen hinta putosi joksikin aikaa 3.99:iin, mutta korjattiin ennalleen ja ylikin.

Poikettiin käppäukkoporukalla Riikassa, jossa hinnoittelu yleisesti on n 20% meikäläistä edullisempaa. Tämä ei tietenkään päde alkoholijuomiin, sillä meillä alkoholin verotus on rankempaa ja mahd. tuleva PM aikoo sitä entisestään kiristää.

Virossa hintaa hivutetaan ylöspäin ja niinpä suomalaiset matkustavat nykyään bussilasteittain kilometri Latvian puolella sijaitsevaan alkoholimyymäläparatiisiin. Viihtyvyyttä lisää kaksi tuuliviipotinta Via Baltican toisella puolen.

Kotimatkalla kaveri keksi, jotta käydäänpä maalaisRimissä (Rimi -kauppaketju myy päivittäistavaroita) hintavertailun vuoksi. Leffe maksoi 1.29€. Otin hintalapusta oikein kuvan. Alkoholiparatiisissa hinta oli kymmenen senttiä enemmän. Pihalla oli kolme Suomen rekkareissa olevaa linja-autoa ja myymälässä väkeä, kuin helluntaiepistolassa. Palvelua sai suomeksi. Ostin kokeeksi lootan Brüza-nimistä tummaa 4,5% lageria, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Leffeä ostin tummana puolen litran tölkeissä kokonaista kolme kpl.

Latviassa on mainio valikoima paikallisia oluita, eikä minulle sattunut yhtään sellaista, mistä en olisi pitänyt.

Ja kyllä, käytiin katsomassa Reesnevin ruttaamaa Rollsia.

jjrposti
Muut Tuusula

Itsenäinen, keskustaoikeistolainen arkirealisti.
Ei-minkään puolueen jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu