Diktaattorin pikkusisko puhuu rumia

Pohjois-Korea on viime aikoina päässyt jälleen kansainvälisiin parrasvaloihin, kun siitä on tullut Vladimir Putinin Venäjän ylin ystävä. Vakka on kantensa valinnut.

Yhä useammin julkisuudessa on alkanut näkyä myös diktaattori Kim Jong Unin pikkusisko Kim Yo Jong, joka on maansa vaikutusvaltaisin nainen.

Jos Kim Jong Un kuolee tai väistyy ennen kuin hänen lapsensa ovat täysi-ikäisiä, Kim Yo Jongista tulee Korean ensimmäinen naishallitsija yli tuhanteen vuoteen. Jo nyt hän on maansa ”ylivertainen kakkosjohtaja”.

Juuri suomeksi julkaistu kirja, jonka on kirjoittanut Etelä-Koreassa syntynyt ja Yhdysvalloissa työskentelevä professori, yrittää valaista, millainen nainen vähän yli kolmekymppinen Kim Yo Jong oikeastaan on (Sung-Yoon Lee: Pohjois-Korean prinsessa, Bazar 2023).

Paljon emme loppujen lopuksi tiedä tästä prinsessasta. Perusasiatkin ovat hämärän peitossa. Kirjan lukemisen jälkeenkään en tiedä hänen tarkkaa ikäänsä. En tiedä myöskään sitä, onko hän naimisissa vai ei. Joidenkin tietojen mukaan hänellä on yksi lapsi, mutta sekään ei ole varmaa.

Mutta sen tiedämme, että Kim Yo Jong on rääväsuinen nainen, paha suustaan, kuten tavataan sanoa. Hänen ohjenuoransa on kirjan mukaan laskelmoitu julmuus.

Kirjassa käydään läpi ensimmäisen sisaren julkisia lausuntoja. Ne osoittavat, että hän osaa puhua rumia. Törkeyksien pääkohteita ovat olleet erityisesti Etelä-Korea ja sen presidentit.

Kun Etelä-Korean uusi presidentti Yoon Suk Yeol ehdotti virkakautensa alkuvaiheissa Pohjois-Korealle apupakettia ydinaseriisuntaa vastaan, hän sai diktaattorin pikkusiskolta täyslaidallisen.

Uusi presidentti oli ylivoimaisen lapsellinen, hölmö ja surkuteltava olio, jota saattoi vain inhota ihmisolentona. Tarjous oli hulluuden huippu – ”yhtä käyttökelpoinen kuin koiran paska ja yhtä hyödyllinen kuin mulperipuun istuttaminen mereen”.

Edellinen Etelä-Korean presidentti Moon oli usein ”paskamyrskyn” kohteena. Hän oli litteä kampela, likaviemäri, oksettava petturi, aivoton ja surkuteltava amerikkalaisten lakeija, saasta, idiootti, mielisairas…

Tarkoitus on ollut pommittaa sanoilla toinen osapuoli hiljaiseksi. Diktaattorin pikkusisko on ruoskinut Etelä-Korean valtionpäämiestä myös röyhkeäksi, hävyttömäksi, älyttömäksi, pelkurikoiraksi, imbesilliksi ja hulluksi, joka on hirttäytynyt veljeilemään amerikkalaismielisten hännystelijöiden kanssa.

Ei voi kuin ihailla tätä luovan mielikuvituksen lentoa.

Ensimmäisen sisaren vihamielinen viisastelu on kirjan mukaan Pohjois-Korean propagandassa uusi piirre. Kovien puheiden perusteella kirjassa tehdään johtopäätös: Kim Yo Jong haluaa nöyryyttää, pettää ja tulla otetuksi vakavasti.

En tunne aasialaista kulttuuria, mutta vähän ihmetyttää, jos joku ottaa vakavasti alatyyliset heitot. Enemmän puheet kertovat esittäjästään kuin herjojen kohteista.

Kirjassa törkeydet otetaan ainakin niin vakavasti, että Pohjois-Korealle ennustetaan karua tulevaisuutta, jos Kim Yo Jong pääsee joskus valtaan.

Hän voisi kirjan mukaan osoittautua kovaotteisemmaksi ja julmemmaksi diktaattoriksi kuin veljensä, isänsä tai isoisänsä, joiden julmuudesta on runsaasti näyttöjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu