Kuumaa kesäviihdettä ja kylmää samppanjaa

Pirkko Koskenkylän edellinen romaani oli nimeltään Mikään ei ole pysyvää https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jormamelleri/surun-ja-rakkauden-vuoristoradalla/. Uudessa kirjassaan hän vetää vähän takaisin: Vain muutos on pysyvää. Se on itsenäinen jatko edelliselle romaanille.

En mitenkään kuulu tämänkaltaisten viihdekirjojen kohderyhmään, vaikka olenkin lukijana kaikkiruokainen: luen ylhäisestä alhaiseen ja kaikkea siltä väliltä. Sijoitan Koskenkylän uutuuden sarjaan viihdettä kuuman kesäpäivän ratoksi.

Koskenkylä on entinen Maikkarin toimittaja, joka on asunut pitkään Etelä-Ranskassa. Joku saattaa muistaa hänet Pirkko Jäppisenä, legendaarisen Tänään kotona -ohjelman toimittajana https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jormamelleri/241397-suomen-haukutuin-tv-ohjelma/.

Koskenkylä ei ole jäänyt lepäämään laakereillaan vaan kirjoittanut kunnioitettavan määrän matkakirjoja, romaaneja ja elämäkertoja sekä perustanut miehensä Pekan kanssa kustantamon http://airutkustannus.fi/. Pirkko Koskenkylä on myös ansiokas kuvataiteilija.

Uudessa romaanissa on paljon rakkautta, jännitystä ja menneisyyden saloja. Niitä ratkotaan pitkään ja hartaasti. Liikutaan pääasiassa Ranskan hyvinvoivan eliitin piireissä Pariisista Champagnen maakuntaan, joka liittyy tarinaan monella tavalla.

Champagnessa nautiskellaan tietenkin paljon kylmää samppanjaa. Käydään kuohujuoman kehdossa, Hautvillersin kylässä, ja samalla esitellään kylän luostarin idearikas, nuori munkki 1700-luvulta.

Hän oli Dom Pérignon, mies, joka keksi, kuinka viinistä tehdään ”poreileva kuningasten juoma”. Se oli mullistava keksintö.

Koskenkylä tuntee ranskalaiset ja heidän tapansa. Lukija sivistyy ja ranskalainen elämäntapa tulee tutuksi ruokineen, juomineen ja poskisuudelmineen.

Romaanin ihmissuhdekuvioissa meikäläisen oli hieman vaikea pysyä mukana. Henkilöt sekoittuivat mielessäni enkä aina hoksannut kuka oli milloinkin kenenkin kanssa.

Suhteet ovat liian monimutkaisia tässä avattaviksi, mutta ei hätää – rakkaus voittaa lopulta ja kirja päättyy suudelmiin.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu