Karviaisgin

Karviaiset ovat maukkaita, mutta niiden terävä happamuus asettaa käytölle lieviä rajoitteita. Osa karviaista kannattaa hillota, osa syödä suoraan, ja osasta kannattaa tehdä vaikka juomaa.
Karviaisginin ohje, lue huolella :
Hae lähikaupasta perussokeria Etsi jostain jemmastasi iso säilytyspurkki ja pese se. ( Keittäminen on muuten hyvä tapa poistaa bakteerit.) Osta iso pullo perusginiä. Halpa gin käy myös tähän tarkoitukseen erinomaisesti.
1. Huuhdo karviaiset. Laita huuhdotut karviaiset n 100-200 g lasipurkkiin. Enemmän = voimakkaampi maku ja parempi väri.
2. Lämmitä mikrossa 100 g sokeria ja 100 g vettä.
3. Lisää syntynyt sokeriliuos purkkiin karviaisten päälle.
4. Lisää purkkiin seuraavaksi n. 0,7-1,0 l Giniä.
5. Sulje purkki ja laita purkki kaappiin.
6. Käännä purkki kahdem viikon välein ylösalaisin. Älä ravistele !
7. N. 16 viikon jälkeen pullota kaunis punainen Gin suodattimen tai sihdin läpi. Kahvifiltteri on tiivis, ja siihen jää kaikki epäouhtaudet.
Säilytä kylmässä.
Karviaisgin on oiva juoma jälkkäriksi pikkumakean kanssa, se käy myös pakkasen kautta jäähdytettynä snapsina ja sopii hyvin mm ssa graavilohen kyytipojaksi. Pitkänä sopii hyvin sodan, sitruunan ja jäiden kanssa.
Btw. Hyvään Joulupöytään kuuluu olennaisena osana myös hyvä juoma ja Elokuun alussa muhimaan laitettu karviaisgin on Jouluksi valmis.
24 pv tulee kuluneeksi 37 vuotta edellisestä huikasta. Olisiko aika kokeilla?
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä, se on niin makuasia. :).
Ilmoita asiaton viesti
”… 37 vuotta edellisestä huikasta.”
Sehän merkitsee kuivaa kautta vuodesta 1985. Noin pitkää putkea olisi sääli katkaista. Johan siinä maksakin loukkaantuisi, jos se yhtäkkiä komennettaisiin haalarihommiin alkoholia pilkkomaan!
Ilmoita asiaton viesti
…Sinä Jaakko sitten tarjoat tanssidaamillekin ”huikan” ja ”drinksun” sijasta pullakahvit…?
– Itse aion kokeilla tuon ”karviaisginin” – Joukolle kiitos ohjeesta, MUTTA mikä olisi ”toiseksi paras” viina, ginin sijaan…?
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoiselta kuullostaa. Kokeilin pari
kertaa viinintekoa karviaisista, tulos oli melko kamala.
Ilmoita asiaton viesti
Viinin tekoa en ole aikoihin enää harrastanut. Samanlaiset kokemukset jostain 80 luvulta tuli mieleen itse tehdyistä sotkuista, joita sitten muka viineiksi kutsuttiin. Olivat kyllä aika pahoja mehuja :).
Mustikkaviina on muuten myös hyvä. Ohjeen Ginin paikalle vodkan ja ne karviaiset korvaa mustikoilla, niin tulee muuten aika pätevän makuista ja hienon väristä.
Puolukoita olen myös testaillut, mutta en ole onnistunut saamaan hyvänmakuista viinaa aikaiseksi.
Ilmoita asiaton viesti