Karviaisgin

Karviaisginiä

 

Karviaiset ovat maukkaita, mutta niiden terävä happamuus asettaa käytölle lieviä rajoitteita. Osa karviaista kannattaa hillota, osa syödä suoraan, ja osasta kannattaa tehdä vaikka juomaa.

 

Karviaisginin ohje, lue huolella :

Hae lähikaupasta perussokeria  Etsi jostain jemmastasi iso säilytyspurkki ja pese se. ( Keittäminen on muuten hyvä tapa poistaa bakteerit.)  Osta iso pullo perusginiä. Halpa gin käy myös tähän tarkoitukseen erinomaisesti.

1. Huuhdo karviaiset. Laita huuhdotut karviaiset n 100-200 g lasipurkkiin. Enemmän = voimakkaampi maku ja parempi väri.

2. Lämmitä mikrossa 100 g sokeria ja 100 g vettä.

3. Lisää syntynyt sokeriliuos purkkiin karviaisten päälle.

4. Lisää purkkiin seuraavaksi n. 0,7-1,0 l  Giniä.

5. Sulje purkki ja laita purkki kaappiin.

6. Käännä purkki kahdem viikon välein ylösalaisin. Älä ravistele !

7. N. 16 viikon jälkeen pullota kaunis punainen Gin suodattimen tai sihdin läpi. Kahvifiltteri on tiivis, ja siihen jää kaikki epäouhtaudet.

Säilytä kylmässä.

Karviaisgin on oiva juoma jälkkäriksi pikkumakean kanssa, se käy myös pakkasen kautta jäähdytettynä snapsina ja sopii hyvin mm ssa graavilohen kyytipojaksi. Pitkänä sopii hyvin sodan, sitruunan ja jäiden kanssa.

Btw. Hyvään Joulupöytään kuuluu olennaisena osana myös hyvä juoma ja Elokuun alussa muhimaan laitettu karviaisgin on Jouluksi valmis.

+2
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu