Muun maan Mustikka
Aamupäivällä, pari tuntia metsässä. Runsaasti kypsiä mustikoita ja vähän raakoja hyttysisä.
Viikon vinkki, – Mustikkajuoma
Tarvitaan :
Yksi iso suljettava tölkki, tai kannellinen tiivis astia. Kattila, tai mikroon sopiva astia.
Litra, tai pari mustikoita
Puoli litraa kirkasta viinaa
Sokeria, kardemummaa ja kanelia maun mukaan.
Toimet :
Laita mustikat ja viina puhtaaseen astiaan.
Lämmitä kattilassa ( tai mikrossa ) vettä ja sokeria 100- 200 g tjsp.
Lisää sokeriliemi astiaan. Lisää myös mausteet.
Juoma on nyt rakennettu, mutta se ei ole valmis.
Sulje astia, ja laita viileään paikkaan kypsymään.
Kääntele astiaa parin viikon välein. Älä ravistele. Odota.
Laske juoma sihdin läpi, ja laita se karahviin ja karahvi jääkaappiin.
Nauti Uuden Vuoden Aattona mainiota likööriä. Koristeeksi nokare kermavaahtoa ja suklaarouhetta.
jk. Juoman maku paranee vanhetessaan.
Ilmoita asiaton viesti