Puolukkahyvää
Puolukat ovat nyt parhaimmillaan.
Kelitkin suosivat poimijaa, kun lämpö on yli 15 C eikä sada Mäkärät pysyvät hyvin kemikaaleilla kurissa.
Mausteinen puolukkahillo
500 g puolukoita
500 g omenoita
40 -50 g tuoretta inkivääriä raastettuna.
250 g -300 g hillosokeria, tai taloussokerikin käy.
1 kanelitanko ( älä jauha, ota pois ennen purkittamista )
Sekoita ainekset sauvasekoittimella, tai jätä ’ karkeaksi ’ ( maun mukaan )
Kaada seos vuokaan, kypsennä tunti 200 C uunissa, ( 180 C kiertoilma. )
HUOM ! Laita vuokaan kansi, tai alumiinifolio kanneksi. ( lisäys ohjeeseen 26/9 )
Kuumenna samalla uunissa puhtaita lasipurkkeja sopiva määrä. Pese myös kannet huolella. Älä laita kansia uuniin !
Laita uunin pohjalle pelti ja pellin päälle uunipaperi. Säästyt mahdolliselta ylivuotaneen hillon siivoamiselta.
Kaada valmis hillo heti kuumiin purkkeihin ja sulje purkit.
Säilytä purkit viileässä.
Säilytä purkit viileässä.
– Mainio hillo, vaikka Joulupöytään, sopii hyvin myös riistan ja eri juustojen kanssa ja aamujugurttin, viilin, tai puuron kaveriksi.
Parempi, itse tehty ruoka = Hyvä mieli.
Erilainen resepti, hillo uunissa sen perinteisemmän kattilan sijaan.
Eikö se kuivu/paahdu?
Ilmoita asiaton viesti
Nope. Muhii mukavasti aluminfolion, tai kannen alla. (Äh, enpä huomannut mainita tuota ohjeessa. ) Jos kuivahtaa, niin laita tippa vettä.
Hyvä kun hoksasit !
Ilmoita asiaton viesti