Puolukkahyvää

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan.

Kelitkin suosivat poimijaa, kun lämpö on yli 15 C eikä sada Mäkärät pysyvät hyvin kemikaaleilla kurissa.

Mausteinen puolukkahillo

500 g puolukoita
500 g omenoita
40 -50 g tuoretta inkivääriä raastettuna.
250 g -300  g hillosokeria, tai taloussokerikin käy.
1 kanelitanko ( älä jauha, ota pois ennen purkittamista )
Sekoita ainekset sauvasekoittimella, tai jätä ’ karkeaksi ’ ( maun mukaan )
Kaada seos vuokaan, kypsennä tunti 200 C uunissa, (  180 C kiertoilma. )
HUOM !  Laita vuokaan kansi, tai alumiinifolio kanneksi. ( lisäys ohjeeseen 26/9 )

Kuumenna samalla uunissa puhtaita lasipurkkeja sopiva määrä. Pese myös kannet huolella. Älä laita kansia uuniin !

Laita uunin pohjalle pelti ja pellin päälle uunipaperi. Säästyt mahdolliselta ylivuotaneen hillon siivoamiselta.
Kaada valmis hillo heti kuumiin purkkeihin ja sulje purkit.
Säilytä purkit viileässä.
– Mainio hillo, vaikka Joulupöytään, sopii hyvin myös riistan ja eri juustojen kanssa ja aamujugurttin, viilin, tai puuron kaveriksi.
Parempi, itse tehty ruoka = Hyvä mieli.
joukorep
Sitoutumaton

Juttua ja omia mielipiteitä ajankohtaisista asioista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu