Hullu mies hullu: Han Bennink Jazz Happeningiin Takasen Akin kanssa

Tampere Jazz Happeningin historiasta muistuu mieleen muutama erityisen älykäs musiikkihumoristi. Kevyet mullat Willem Breukerille; ja sormet ristiin, että saamme Eugene Chadbournen lähivuosina takaisin.

Kaikkien aikojen hauskin rumpali ja kaikkien aikojen hauskin pianisti saadaankin takaisin jo tänä vuonna, eikä siinä kaikki: nyt Han Bennink ja Aki Takase esiintyvät yhdessä!

Han Bennink on äänittäjän painajainen, joka saattaa istua arvokkaasti paikallaan koko kahden tunnin sound checkin ajan, naputellen lyömäsoittimiaan insinöörien toivomusten mukaan. Kun konsertti sitten alkaa, häntä ei pidättele mikään: välillä tulee soitetuksi kattoa ja lattiaa ja potkituksi kumoon niin mikrofonit kuin rummutkin.

Pohjimmiltaan kyseessä on kuitenkin bebopin virtuoosi, kuten pianisti Aki Takasekin.

Näitkös viimeksi Takasen Akin, kysyvät jazzin ystävät toisiltaan usein. Ulkopuoliselle ei ehkä heti selviä, että kyseessä on japanilainen naishenkilö. Hän on suorastaan erikoistunut duokeikkoihin: laulajien, puhaltajien ja toisten pianistienkin kanssa; ja tällä kertaa siis rumpalin.

Toisinaan Aki innostuu soittamaan sata standardia tunnissa, toisinaan vetää hatusta koko illan. Kuulijalla on aina yhtä hauskaa.

http://www.tamperemusicfestivals.fi/jazz/

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu