Urheilija ja ihmisoikeudet

Ensi kuussa 42 vuotta täyttävä Chris Horner voitti sunnuntaina päättyneen Espanjan ympäriajon, mitä nyt kuka tahansa pitänee yhtenä viime vuosien kovimmista urheilusuorituksista. Hänet epäilemättä testattiin kilpailun kuluessa monesti ja taatusti ainakin sunnuntaina.

Tänään saimme sitten lukea tällaisen uutisen maanantain tapahtumista:

 

”Espanjan antidopingorganisaation Aepsadin virkailijat etsivät pyöräilijää RadioShack -tiimin hotellista.

– Testaajat tulivat hotelliin, mutta Horner ei ollut siellä, koska hän oli toisessa hotellissa, jossa hänen vaimonsa asuu, tiimin tiedottaja totesi.

Tiedottajan mukaan Horner oli merkinnyt hotellin vaihdoksen olinpaikkatietoihin, joita testauksen piiriin kuuluvien urheilijoiden tulee täyttää. Aepsadin virkailijan olinpaikkatieto oli peräisin Yhdysvaltain antidopingjärjestö Usadalta. Testaajat etsivät Horneria toisestakin hotellista löytämättä häntä.

– Emme halua ottaa kantaa, oliko tässä kyse antidopingsäännöstön rikkomuksesta, koska meillä ei ole kaikkia faktoja, Aepsadin edustaja totesi.

STT-REUTERS”

 

Minullapa on teille fakta: Ei kuulu jumalauta kenellekään, miten 42-vuotias äijä käyttää muijansa kanssa ensimmäisen vapaapäivänsä moneen viikkoon.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu