Pyhäinnaistenpäivä Tampere Jazz Happeningissa

Soitetaanko jazzia tuuballa ja kanteleella muuallakin kuin Kuhmalahdella? Selvää on, ettei ajatus kovin kaukaa Itämeren rannasta ole kotoisin.

Nuokin instrumentit kuuluvat virolaissäveltäjä Maria Faustin kokoonpanoon, joka esiintyy Tampere Jazz Happeningin sunnuntai-iltapäivän konsertissa 1. marraskuuta.

Kuressaaressa vuonna 1979 syntynyt Maria Faust on asunut pitkään Tanskassa. Uusimmat albumit Jazz Catastrophe ja Sacrum Facere on palkittu moni tavoin.

Sacrum Facere -sarjan sointi on vakaan pohjoiseurooppalainen. Esimakua löytyy YouTubesta hakusanoilla Maria Faust Sacrum Facere.

Joskus journalistin tehtävä on yllättävän vaikea. Minkälaisen ennakkoarvauksen tekisi esimerkiksi maailmanensi-illasta? Sellainen on luvassa ennen Maria Faustia.

Kvintetin nimi on Life And Other Transient Forms. Tiedän kyllä, miltä portugalilaistrumpetisti Susana Santos Silvan aikaisemmat kvintettisävellykset kuulostavat, mutta nyt on luvassa ihan uutta tavaraa pohjoismaisten soittokumppanien kanssa. Kokoonpanon basisti on Torbjörn Zetterberg. Näin Susana ja Torbjörn ovat improvisoineet aikaisemmin:

https://

Sattumaa tai ei, mutta sunnuntai-iltapäivän kaikkien kokoonpanojen johtajat ovat naisia:

http://jpvuorela.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/203717-pyhapaivan-rat…

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu