Kokeellista terveyttä: Lauri Hannu 50 vuotta

Moni lukija on varmasti kuullut Lauri Hannua huomaamattaan: televisio- tai teatterikokoonpanon jäsenenä, funk-yhtyeen keikalla, Rieku ja Raiku -animaation musiikintekijänä tai Jazzmuseossa ikivihreitä soittamassa.

Nuorempana Lauri Hannun nimi kirjoitettiin toisinaan väärin, kun hajamielisen toimittajan mieleen tuli näyttelijäprofessori Hannu Lauri.

Oikeakin nimi on saattanut jäädä mieleen, kun Late on toiminut Tampere Big Bandin kapellimestarina tai Tampere Filharmonian sähkökitarasolistina. Hänen oma yhtyeensä Late’s Brutal Mono on esiintynyt Tampere Jazz Happeningissakin.

Omimmillaan Lauri Hannu on kuitenkin elektronisen musiikin säveltäjänä ja kokeellisten levyjen tuottajana:

https://

25. toukokuuta 2017 Sahalahden urbaanein humoristi julkaisee albumin Experimental Health.

Tuore albumi juhlii sitä, että Late täyttää tällä viikolla 50 vuotta. Hän on siis 41 vuotta Miles Davisia ja muutaman päivän Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Bandia nuorempi. Kolmantena vertailukohtana tulee mieleen aikanaan hätkähdyttänyt teksti: “Music composed and performed by Jan Hammer”.

Late menee Hammeriakin pitemmälle. Levyn kansitekstissä todetaan ykskantaan: “Everything by Lauri Hannu”. Totuuden nimessä muistutettakoon, että itse kannen on suunnitellut tuttuun tapaansa Tomi Riionheimo.

Uusi albumi kulminoituu 16-minuuttiseen yksiosaiseen sinfoniaan Snakes and Liquorice. Tekisi mieli pelästyttää lukija kuvaamalla teosta Steve Reich -vaikutteiseksi, mutta paremmin kerron kappaleen tunnelmasta täsmentämällä, että sen nimessä ei missään nimessä ole kirjoitusvirhettä.

Olen kateellinen niille, jotka kuulevat Lauri Hannua nyt ensimmäistä kertaa.

Katso myös: fclate.org

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu