Ding!

Kuten kaikki alppihiihdon ja jalkapallon ystävät varmasti myöntävät, päivän merkittävin urheilutapahtuma on snookerin UK Championship -finaali Yorkissa.

Vastakkain olevat kaverit ovat useimpien asiantuntijoiden mielestä maailman kaksi parasta niistä, joilla ei vielä ole maailmanmestaruutta: Kiinan Ding Junhui ja Pohjois-Irlannin Mark Allen.

Molemmat ovat uransa pituuteen nähden vielä hämmästyttävän nuoria: Ding 35- ja Allen 36-vuotias. Tämän UK-mestaruuden Ding on voittanut jo kolme kertaa ja juuri nyt näyttäisi olevan neljäs mestaruus tulossa.

Finaalissa pelataan enintään 19 erää. Kahdeksan jälkeen Ding johtaa 6–2. Ottelun loppuosa on nähtävillä myös ilmaiskanava Kutosella kello 21 alkaen.

Muodollisista kansallisuusasioista riippumatta Ding on Yorkissa lähempänä kotikylän poikaa kuin Allen. Hän on jo kauan asunut Sheffieldissä ja johtanut paikallista snooker-akatemiaa. Pandemian pahimmat ajat hän(kin) vietti sukunsa seuduilla Kiinassa, mutta on nyt palannut Euroopan kentille entistä ehompana.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu