Ei niin englantilaiset avoimet
Snookerin English Openin välieriin pääsi sitten vain yksi englantilainen: Chris Wakelin, joka kohtaa lauantai-iltana australialaisen Neil Robertsonin.
Lajihan lienee keksitty brittiläisessä Intiassa, mutta harvoin on nähty intialaisia pelaajia välierävaiheessa. Nytpä nähdään: Iltapäivän semissä Kiinan Wu Yize saa vastaansa Ishpreet Singh Chadhan.
Snookerturnausten kireimmät skabat käydään usein puolierävaiheissa. Hirmuinen trilleri oli tämäkin, jossa Singh pudotti nelinkertaisen maailmanmestarin Mark Selbyn katkaisuerän viimeisellä mustalla. Mies vaikuttaa aika hermottomalta.
Välierässä odottaa maaottelu Kiina – Intia. Googletin maiden väestömäärät, ja ynnäsin ”kansallisiin huutosakkeihin” yhteensä 2 829 000 000 henkilöä. Onneksi tämä on vain matematiikkaa, eikä esimerkiksi snooker-salin katsomokapasiteetti.
Ilmoita asiaton viesti
Minkähänlaisessa rakennuksessa kisat pidetään? Tuttavapariskunta kävi muistaakseni jossain Sheffieldin teatterissa joitain mittelöitä katsomassa.
Ilmoita asiaton viesti
Odotellaas hetki kun Vuorela herää. Hän tuntee aiheen perusteellisesti. Eilisen tv-lähetyksen käsitin tulleen Brentwoodista. (Muistinkohan edes nimen oikein?)
Ilmoita asiaton viesti
Jaha, aamukahvi on valmista. Juu, Brentwoodin paikka on tämän näköinen:
https://everyoneevents.com/ee-venues/essex-events-venues/brentwood-centre/
Maailmanmestaruuskisat käydään tosiaan Sheffieldin Crucible Theatressa.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki maailman parhaat muuten o(li)vat English Openissa mukana, nopealla vilkaisulla edes sadan kärjestä ei puuttunut monikaan. Näin kävi rankinglistan kärkikahdeksikolle:
6. Mark Williams, putosi kolmannella kierroksella
4. Ronnie O’Sullivan, putosi kolmannella kierroksella
7. Luca Brecel, putosi neljännellä kierroksella
8. Shaun Murphy, putosi neljännellä kierroksella
2. Kyren Wilson, putosi viidennellä kierroksella
1. Judd Trump, putosi puolivälierässä
3. Mark Allen, putosi puolivälierässä
5. Mark Selby, putosi puolivälierässä
Kovin tasaista on snooker nykyään vaikkapa tennikseen verrattuna.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen tätä turnausta semifinalistien rankingsijat olivat:
24. Wakelin
26. Robertson
40. Wu
77. Singh
Ilmoita asiaton viesti
”Iltapäivän semissä Kiinan Wu Yize saa vastaansa Ishpreet Singh Chadhan.”
Ishpreet kävi vain käymässä kisassa
Ilmoita asiaton viesti
Välierässä juu, mutta hän ehti voittaa Simon Blackwellin, Graeme Dottin, Jak Jonesin, Hossein Vafaein, He Guoqiangin ja Mark Selbyn. Kova temppu, siinä kaatui kaksi maailmanmestariakin. Ei ihme, että väsy iski.
Tätä toista semiä katsellessa tuntuu kyllä siltä, että Wu on finaalissa suosikki. Kaksi maailmanmestaria hänkin on kaatanut: Stuart Binghamin ja Judd Trumpin.
Ilmoita asiaton viesti
Miten 20-vuotias pelaaja on – jos on – ehtinyt oppia lajin niin perusteellisesti? Toisaalta omaa osaamista tarvitaan vähemmän, jos vastustaja tekee ns. helppoja virheitä tämän tästä.
Toivottavasti finaali olisi tasaisempi kuin sukkana sujahtaneet välierät.
Ilmoita asiaton viesti
Wu Yize voitti juniorien maailmanmestaruuden jo 14-vuotiaana. John Higgins oli 14-vuotias, kun näin hänen pelaavan telkkarissa, 35 vuotta sitten.
Higgins teki pari päivää sitten tuhannennen satasen breikkinsä, toisena kautta aikojen.
Tänään finaalissa pelaava Neil Robertson teki 103 satasen breikkiä kaudella 2013-14. Hänhän on triple crown -miehiä: voittanut maailmanmestaruuden, Mastersin ja UK-mestaruuden.
Ikäeroa Robertsonilla ja Wulla on 21 vuotta 10 kuukautta.
Ilmoita asiaton viesti
”Toivottavasti finaali olisi tasaisempi…”
– Niin tosiaan kävi! Kiinalaispelaaja teki iltajaksolla pitkät ajat aivan täydellistä työtä, mutta kokeneemman vastustajan etumatka oli sittenkin liikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Komeaa on aina seurata, kun joskus harvoin suuren turnauksen finaalistakin tulee jännä.
Tänään sitten lähtikin jo käyntiin British Open, jota tosin ei kai näe ilmaiskanavilla. Huomenna kohtaavat Wu Yize ja Chris Wakelin.
Ilmoita asiaton viesti