Ennen Kuortanetta

Yhdysvaltain yleisurheiluliiton olympiakarsinnat alkoivat eilen. Ei yllätyksiä: kaikki suosikit jatkoon alkueristä ja karsinnoista. Avauspäivän ainoasta finaalista, miesten 10 000 metriltä, Pariisiin selvisivät odotetusti Grant Fisher, Woody Kincaid ja Nico Young. Ensi yönä päättyy kymmenottelu ja käydään finaalit miesten kuulantyönnössä, naisten kolmiloikassa ja naisten satasella. Kukaan ei rikastu lyömällä vetoa Ryan Crouserin, Joe Kovacsin ja Payton Otterdahlin puolesta.

Tänään on sitten juhannuksen perinteisen Kuortane Gamesin vuoro. Suomalaisista ovat Pariisin rankingin sisällä eilisen jälkeen nämä (huutomerkki tulosrajan saavuttaneen perässä):

Eveliina Määttänen
Sara Lappalainen
Nathalie Blomqvist!
Camilla Richardsson!
Reetta Hurske
Lotta Harala
Viivi Lehikoinen!
Ilona Mononen
Ella Junnila!
Wilma Murto!
Elina Lampela
Senni Salminen
Krista Tervo!
Silja Kosonen!
Suvi Koskinen
Saga Vanninen
Elmo Lakka
Urho Kujanpää
Oliver Helander!
Lassi Etelätalo
Toni Keränen
Aku Partanen!

22 hengen joukkue (16 naista ja 6 miestä) tuntuisi rehellisesti sanoen ikään kuin ruotsalaisin kriteerein ihan riittävältä, mutta aika lähellä ranking-rajaa on tietysti muutamia, joista jotkut ehkä kisoihin pääsevät: Joonas Rinne, Topi Raitanen, Simo Lipsanen, Nooralotta Neziri, Kristiina Halonen, Kristiina Mäkelä ja Anni-Linnea Alanen esimerkiksi. Naisten pitkän viestin joukkue on ensimmäisellä varasijalla.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu