Euroopanmestaruuskisat ovat arvo sinänsä

Ennen olympiakisoja käytiin jonkin verran keskustelua siitä, onko urheiluapurahojen keskittäminen olympiakomitealle hälventänyt muiden kisojen mediamerkitystä. Nyt vaikuttaa selvältä, että on.

Keväällä ja kesällä suomalaiset uimarit ja yleisurheilijat saavuttivat loistavia tuloksia EM-kisoissa. Tokion kisoja selostettaessa niitä muistellaan kuin joitakin alkukarsintoja.

Ne olivat loistosaavutuksia ihan itsessään.

Lotta Kemppinen ja Nooralotta Neziri ymmärsivät loukkaantua ennen olympiakisoja, jotta kevään muistot eivät haalistuisi. Huonommin kävi vaikkapa Kristian Pullille ja Ari-Pekka Liukkoselle.

Kyllähän Pullin yhdeksättä sijaa näköjään hiukan arvostetaankin, mutta hänet pitäisi muistaa kevään pronssimitalimiehenä. Sillä tuloksella, 824, olisi saanut pronssia Tokiossakin. Voittajahan oli molemmissa kisoissa sama.

Ari-Pekka Liukkonen huipensi hienon uransa 50 metrin vapaauinnin euroopanmestaruuteen tavattoman hyvällä tuloksella 21,61. Kaikesta näki, että hän olisi halunnut lopettaa siihen. Ilmeisesti sponsorien ja stipendinvartijoiden vaatimuksesta piti kuitenkin lähteä räpiköimään Japaniin, vaikka ajatukset olivat jo muualla.

Matti Mattsson kasvoi kesällä lajissaan neljänneksi parhaasta eurooppalaisesta kakkoseksi, mikä on hienoa. Mutta Liukkonen on ollut tänä vuonna paraskin.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu