Historiaa tehdään: ei brittejä Britannian mestaruusfinaalissa

Snookerissa puhutaan niin sanotusta triple crownista. Kaikkein tärkeimpiä turnauksia on kolme: World Championship, Masters ja UK Championship.

UK Championship on pidetty vuodesta 1977 lähtien 44 kertaa. Ensimmäinen finalisti Brittein saarten ulkopuolelta oli Kiinan Ding Junhui, joka voitti kisan vuosina 2005 ja 2009. Äidinkieleltään englantilainen Australian Neil Robertson on voittanut vuosina 2013, 2015 ja 2020. Vuonna 2015 hänellä oli finaalissa vastassa Kiinan Liang Wenbo.

Nyt, kun kisataan 45:ttä kertaa, finaaliin on päässyt ensimmäistä kertaa kaksi kaveria, joista kummankaan äidinkieli ei ole englanti: Kiinan 24-vuotias Zhao Xingtong ja Belgian 26-vuotias Luca Brecel.

Zhao on maailmanlistalla sijalla 26, Brecel sijalla 40. Molemmat ovat nousevia tähtiä, joiden pääsyä triple crown -finaaleihin on pidetty vain ajan kysymyksenä. Melkoinen paukku kuitenkin on, että se tapahtuu molemmille samalla kertaa.

Tätä turnausta ei valitettavasti näe yleisimmillä kotimaisilla tv-kanavilla, mutta Eurosport ja Discovery+ toki finaalin tarjoavat, tänään klo 15 alkaen.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu