Järjellinen systeemi jääkiekon maailmanmestaruudeksi
Tavanomaiset eurooppalaiset ajattelevat, että isoissa kisoissa kamppaillaan ensisijaisesti mitaleista, erityisesti kultamitalista. Kärjessä on kolme suurta. Se olisi hyvä järjestelmä, myös jääkiekossa.
Brittisysteemissä kamppailllaan niin sanotuista cupeista, kyse on aina kahdesta. On ihan sama, mitä tapahtuu ennen loppuottelua.
Jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa pitäisi luopua brittisysteemistä. Tätä nykyä Kanada saa ottaa alkusarjan leikkinä. Minusta se ei käy.
Systeemi voisi ihan hyvin olla sellainen, että kaikki ottelut merkitsevät jotain ja jokainen mitali voitetaan. Näin sen pitäisi mennä:
Vain 12 parasta pääsee A-sarjaan. Ne jaetaan kahteen lohkoon. Nykyisistä jäisivät enimmäisenä vuonna pois Britannia, Norja, Valko-Venäjä ja Italia.
Kahden alkulohkon jälkeen olisi selvillä molemmista kolme parasta. Tämän jälkeen pelattaisiin vielä kolme kierrosta toisen lohkon parhaita vastaan. Kutsutaan tätä vaikka superlohkoksi. Kaikki kuuden parhaan keskinäisten otteluiden pisteet olisivat koko ajan mukana.
Tämän jälkeen tiedettäisiin mitalistit, mutta jokainen mitali olisi pakko voittaa. Superlohkon ykkönen pääsisi loppuotteluun automaattisesti, mutta kakkonen ja kolmonen kilpaisivat toisesta paikasta. Häviäjä saisi pronssin ilman mitään hemmetin ”välierää”. Loppuottelussa ratkaistaisiin kulta ja hopea.
A-sarjasta putoavan voisi ratkaista kahden alkulohkon viimeisten välisellä ottelulla.
Idioottivarma täydellinen järjestelmä. Ainoa ongelma on, että kanadalaisten pitäisi pelata alkusarjakin vakavissaan. Siksi ehdotus ei taida toimia.
Monenmoisia systeemeitä on kokeiltu tähänkin mennessä. Kun minä aloin seurata (5-vuotiaana, vuonna 1970), pelattiin kaksinkertainen sarja kuuden joukkueen kesken ja sillä sipuli. Luulen, että pudotuspelejä suositaan, koska yleisö tykkää tai sen oletetaan tykkäävän niihin liittyvästä selväpiirteisestä dramatiikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Kahdeksan kierrosta on pelattu ja hups: k a i k k i mitalipelijoukkueet tulivat Suomen alkulohkosta.
Eihän tämä todellisia voimasuhteita kuvasta, mutta kun yksi puolivälieräpäivä ratkaisee kaiken, näin voi käydä.
Ilmoita asiaton viesti