Järjellinen systeemi jääkiekon maailmanmestaruudeksi

Tavanomaiset eurooppalaiset ajattelevat, että isoissa kisoissa kamppaillaan ensisijaisesti  mitaleista, erityisesti kultamitalista. Kärjessä  on kolme suurta. Se olisi hyvä järjestelmä, myös jääkiekossa.

Brittisysteemissä kamppailllaan niin sanotuista cupeista, kyse on aina kahdesta. On ihan sama, mitä tapahtuu ennen loppuottelua.

Jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa pitäisi luopua brittisysteemistä. Tätä nykyä Kanada saa ottaa alkusarjan leikkinä. Minusta se ei käy.

Systeemi voisi ihan hyvin olla sellainen, että kaikki ottelut merkitsevät jotain ja jokainen mitali voitetaan. Näin sen pitäisi mennä:

Vain 12 parasta pääsee A-sarjaan. Ne jaetaan kahteen lohkoon. Nykyisistä jäisivät enimmäisenä vuonna pois Britannia, Norja, Valko-Venäjä ja Italia.

Kahden alkulohkon jälkeen olisi selvillä molemmista kolme parasta. Tämän jälkeen pelattaisiin vielä kolme kierrosta toisen lohkon parhaita vastaan. Kutsutaan  tätä vaikka superlohkoksi. Kaikki kuuden parhaan keskinäisten otteluiden pisteet olisivat koko ajan mukana.

Tämän jälkeen tiedettäisiin mitalistit, mutta jokainen mitali olisi pakko voittaa. Superlohkon ykkönen pääsisi loppuotteluun automaattisesti, mutta kakkonen ja kolmonen kilpaisivat toisesta paikasta. Häviäjä saisi pronssin ilman mitään hemmetin ”välierää”. Loppuottelussa ratkaistaisiin kulta ja hopea.

A-sarjasta putoavan voisi ratkaista kahden alkulohkon viimeisten välisellä ottelulla.

Idioottivarma täydellinen järjestelmä. Ainoa ongelma on, että kanadalaisten pitäisi pelata alkusarjakin vakavissaan. Siksi ehdotus ei taida toimia.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu