Keitä me olemme? Mitä on ”me”?
”Nykytieto” on voimakkaassa käymistilassa. Joissakin artikkeleissa esiintyy kolmisenkymmentä ihmislajia Homo habiliksesta lähtien. Jotkut katsovat, että habilis oli Australopithecus ja että loppujen lopuksi viimeiset pari miljoonaa vuotta pärjätään kahdella tai kolmella lajilla: pystyihmisellä ja viisaalla ihmisellä.
Homo erectuksen (ergasterin) jälkeläisiä tässä on oltu kaikki viimeisen vuosimiljoonan ajan. Denisovalaiset, neandertaalit, naledit ja floresilaiset saattavat olla serkkuja tai sapiensin alalajeja. Kaikki me nykyiset olemme cromagnoneja, Homo sapiens sapiens.
Se, että ”serkut” ja ”alalajit” määriteltäisiin samaksi asiaksi, johtaisi loogisesti siihen, että kaikki eliöt ovat sinibakteerin alalajeja.
Jaa. DNA-tutkimuksen pohjalta olen kotoisin jostain jääkauden läntisestä taskustakin, mutta voihan olla että en ole mistään kotoisin – kukapa ne vesilinnun kaikki kujeet tietää.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmisellä on henkinen jatkuvuus: ihmisen fenotyyppi perustuu siihen. Väitän kirjoituksessani Tyyppi kuin tyyppi, fenotyyppi fenonyymi, että ihmislajissa on vaikuttamassa monia fenonyymejä, eli henkisiä ilmiasuja, kun sana fenotyyppi tarkoittaa ulkoista ilmiasua.
Keitä me olemme? Ihminen on kulttuurinen olento yleensä maapallolla, jossa hänen fenotyyppinsäkin muotoutuu ajan myötä sen kulttuurin mukaiseksi, jossa hän pitkään elää.
Ilmoita asiaton viesti
Laitan linkin kirjoitukseeni Tyyppi kuin tyyppi fenotyyppi fenonyymi:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tarjakaltiomaa/154838-tyyppi-kuin-tyyppi-fenotyyppi-fenonyymi/
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoitit vuonna 2013:
”Uskon, että ihmislaji ei ole peräisin vain yhdestä alkulinjasta, vaan monesta. Tätä on hieman vaikeata sanoin tai kuvin nyt todistaa, mutta tätä voi pitää uutena perusteoriana, jota myöhemmissä tutkimuksissa ja todisteluissa voidaan käyttää tutkimusnäkökulmana sellaisenaan.”
Tämä oli vanha teoria, joka on lopullisesti kumottu. Kaikilla nykyihmisillä on esivanhemmat Afrikassa alle 100 000 vuotta sitten. Perimäämme on sittemmin sekoittunut aineksia aikaisemmin Afrikasta Aasiaan ja Eurooppaan levinneistä ihmislajeista ja -alalajeista.
Ihmiset ja kaikki muutkin isot apinat periytyvät aiemmista kädellisistä. Kulttuuria, eli taitojen ja käyttäytymisen välittämistä ja kehittämistä seuraavalle sukupolvelle opettamalla, on kädellisten lisäksi muilla nisäkkäillä, linnuilla ja varmaan muillakin eläimillä.
Henkinen elämämme on epäilemättä poikkeuksellisen monimutkaista, mutta vaikkapa delfiinien puuttuminen tästä kommenttiketjusta johtuu enemmän eturaajojen kuin aivojen ongelmista.
Ilmoita asiaton viesti
Osa siitä, mitä kutsumme tietoisuudeksi, taas voidaan varmaan johtaa sellaisesta informaatiosta, jonka juuret edeltävät hiiliyhdisteiden kemiaa eli elämää. Tässä ei ole mitään kummallista.
Juuri yksin ihmiselle ei kuitenkaan kukaan ole luonut erityistä sielua, ei yhteen eikä useampaan kertaan, ei yhteen eikä useampaan paikkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kirjoituksessani ”Tyyppi kuin tyyppi fenotyyppi fenonyymi” en tarkoita kartoittaa muuta kuin ihmislajia. Olen havainnut filosofisissa kannanotoissa käsityksiä, joissa ihmistä ja eläintä on vaikea pitää erillään keskustelussa. Ihmislaji on levittäytynyt koko maapallo-planeetalle (joita uskon olevan useita kaikkeudessa, hieman poikkeavin kehityslinjoin). Kulttuurisesti (jonka sanan alkujuuri on viljely) eri alueilla muodostuu erilaista elämäntapaa alueen luonnon ja olosuhteiden mukaisesti. Tämä jo sinänsä aiheuttaa ihmislajissa variaatioita. Sen lisäksi, vaikka nykykäsitys sanoo mitä tahansa, uskon ihmisiä olevan jo henkiseltäkin perimältään erilaisia, mikä myös vaikuttaa sekä fenonyymissä että fenotyypissä.
Ilmoita asiaton viesti
Fenotyypin muuttumiseen ei välttämättä pitkiä aikoja tarvita. Tunnen henkilöitä, jotka ovat muuttuneet punkkareista gooteiksi yhdessä yössä.
Ilmoita asiaton viesti
Me, välimuoto, sinibakteerin ja jumaluuden välissä. Lähempänä mainittua bakteeria. Ihmisiä on ainoastaan 0,01 prosenttia kaikesta maaplaneetan elämästä. Tilastojen valossa Maan ei pitäisi olla olemassa eikä täällä ainakaan pitäisi olla elämää.
>>> https://tieku.fi/maailmankaikkeus/aurinkokunta/maa/yhdeksan-sattumaa-loi-keitaan-universumiin
Ilmoita asiaton viesti