Marco Fun mieletön paluu

Hongkongin Marco Fu on ilman muuta tämän vuosituhannen lahjakkaimpia snookerin pelaajia. Ennen tätä päivää hän oli voittanut kolme rankingturnausta ja tehnyt neljä maksimibreikkiä. Tänään tuli viides 147 Hong Kong Mastersin välierässä.

Marcoa ei ole nähty kansainvälisillä pöydillä vuosiin. Hän otti koronarajoitukset vakavammin kuin kukaan muu kiinalainen tai eurooppalainen eikä matkustanut kahtena edellisenä vuonna kilpailemaan minnekään.

Tämä turnaus pidetään hänen kotikentällään, joten paluun hetki oli paikallaan.

Välierässä tuli vastaan moninkertainen maailmanmestari, Skotlannin John Higgins. Yhdentoista erän ottelussa edettiin tasatahtiin Higginsin 5–4 -johtoon asti. Siihen mennessä Fu ei johtanut kertaakaan. Kymmenennen erän hän voitti ja vei ottelun ratkaisuerään.

Higgins teki virheen liian rohkeassa pussitusyrityksessä ja Fu pääsi aloittamaan pussitukset. Äärettömän taitavasti taktikoiden hän pani pussiin kaikki pallot ja lopetti semifinaalin maksimisarjaan 147.

Ottelu on edelleen katsottavissa Discovery+ :n tallenteena. Juuri nyt on alkamassa toinen välierä, jossa ovat vastakkain maailmanmestarit Ronnie O’Sullivan ja Neil Robertson.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu