Mikä puuttuu tiedotteesta?

Luin Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tiedotteen rajoituksista ajalle 25.12.2021–07.01.2022.

Määräys kieltää kokonaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Lisäksi suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia.

Kuulostaa täsmälliseltä. Esimerkkejäkin luetellaan:

”Yleisölle avoimilla ja rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuilla tiloilla tarkoitetaan seuraavaksi määriteltyjä tiloja:

1) joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat;

2) yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat;

3) tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat;

4) huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat;

5) sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat;

6) kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.”

Vapaavuoro on lukutaitoisten leikkikenttä, joten toivottavasti moni huomaa saman kuin minäkin: sanaa ”kirjasto” tiedotteessa ei esiinny.

En tiedä, onko asia yksinkertaisesti niin merkityksetön viranomaisille ja poliitikoille, ettei ole tullut mieleenkään. Vai onko kyse siitä, että kirjastoja eivät koske mitkään rajoitukset. Toivottavasti kirjastovirkailijat itse tietävät, pannaanko nyt ovet kiinni, tarkistetaanko koronapassit vai jatketaanko ikään kuin emme avia kiinnostaisi. Kuten ilmeisesti emme kiinnostakaan.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu