Onko mestari englantilainen?

Päinvastoin kuin viime vuosina yleensä, snookerin maailmanmestaruuskisojen kaikki neljä semifinalistia olivat englantilaisia. Brittiurheilun sääntöjen mukaan siis.

Kyren Wilson on kotoisin Northamptonshiren Ketteringistä, Stuart Bingham Essexin Basildonista, Shaun Murphy Essexin Harlowsta ja Mark Selbyhän on tietenkin ”the Jester from Leicester”.

Finaalissa kohtaavat vuosien 2014, 2016 ja 2017 mestari Selby ja vuoden 2005 mestari Murphy. Leicesterin mies aikoo varmasti pelata melko hitaasti. Välierässä hän käytti lyöntien valmisteluun aikaa kaksinkertaisesti muihin verraten. Murphy on kuitenkin vanha kettu, joka ei vähästä hätkähdä.

Kokemusta ei loppuottelusta puutu. Molemmat ovat niin sanotusti triple crown -pelaajia. He ovat voittaneet kaikki kolme suurinta turnausta: maailmanmestaruuden lisäksi Mastersin ja UK Championshipin. Junioriakaan ei voittajaksi saada. Selby täyttää kesäkuussa 38, Murphy elokuussa 39.

En halua spekuloida sillä, mihin asia liittyy, mutta vuonna 2018 Murphy muutti Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin, minne hänen nimensä paremmin istuukin. Hän on kuitenkin Britannian kansalainen.

Peräti 35 freimiä voidaan neljässä jaksossa pelata, ellei ratkaisua aiemmin saada. Maanantai-iltana kello 21 on tarkoitus aloittaa 26. freimi. Ihan mahdottomana en kuitenkaan pitäisi, että kolmessa jaksossa saadaan valmiiksi vain 23 tai 24, Selbyn vauhdista riippuen.

Kisojahan voi seurata Eurosportilta tai Kutoselta.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu