Snookerin wanhat mestarit yhä lyömättömiä

Snookerin MM-kisojen välierät alkavat Sheffieldin Crucible-teatterissa tänään. Ällistyttävästi neljän joukkoon pelasi itsensä koko ”Class of ’92”, kolme 30 vuotta sitten ammattilaisuransa aloittanutta vuonna 1975 syntynyttä kaveria: Ronnie O’Sullivan, John Higgins ja Mark Williams.

Vanhaksi velhoksi on jo laskettava neljäskin mies: kolmen vuoden takainen maailmanmestari Judd Trump. 32-vuotiaana hänellä on kuitenkin vasta (!) 23 ranking-kisan voittoa, kun Williamsilla on 24, Higginsillä 31 ja O’Sullivanilla 38.

Maailmanmestaruuksia O’Sullivanilla on kuusi, Higginsillä neljä ja Williamsilla kolme. Kun snooker on maailmalla yhä suositumpi laji, moni katsoja varmaan odottelisi mestarien listaan jo uusiakin nimiä, mutta näin ei siis käy (tänäkään) vuonna. 22-vuotias Yan Bingtao putosi puolivälierissä hiuksenhienosti.

Kun lopullisen voiton maanantai-iltana ottaa joka tapauksessa joku wanha mestari, toivon suoraan sanoen, että se on Ronnie O’Sullivan. Hän johtaa ennestään kaikkia muita tilastoja, mutta Stephen Hendry on historian ainoa, jolla on seitsemän voittoa Crucible-teatterissa.

Williamsin ja Trumpin välierä alkaa tänään klo 15; O’Sullivanin ja Higginsin tänään klo 21. Molempia pelataan vappuaattoiltaan asti. Finaali on vuorossa sunnuntaina ja maanantaina.

Discovery+ ja Eurosport näyttävät kaiken. Vappuaattoillasta lähtien Suomessa tulee mukaan ilmaiskanava Kutonen.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu