Snookerissa jymypaukkuja

Tänään kello 15 alkaa snookerin MM-lopputurnauksen toinen kierros. Ensimmäiseltä kierrokselta näyttää jatkavan kuudestatoista sijoitetusta pelaajasta vain yksitoista.

Erityisen rankka yllätys oli Mark Allenin putoaminen. Hän oli maailmanlistalla neljäntenä, eli korkeimmalla sijalla niistä, jotka eivät toistaiseksi ole maailmanmestaruutta voittaneet. Listan 89:s, Jamie Clarke pelasi vakuuttavasti ja voitti 10–8.

Toisella kierroksella Clarke saa vastaansa Anthony McGillin (maailmanlistan 39.), joka taas ensimmäisellä pudotti 13:nneksi sijoitetun Jack Lisowskin kisojen tähän asti tiukimmassa trillerissä 10–9.

Ronnie O’Sullivan osoitti 10–1 voitollaan Thepchaiya Un-Noohista, että hyvänä päivänä hän pelaa edelleen paremmin kuin kukaan muu koskaan, mutta riittääkö 44-vuotiaan turnauskestävyys kuudenteen maailmanmestaruuteen ja 73:nteen ammattilaisturnausvoittoon asti?

Maailmanlistan kärkikaksikolla on ikää niin vähän – Neil Robertsonilla 38 vuotta ja Judd Trumpilla vain vajaat 31 – että moni arvelee joitakin vuosia kuluvan ennen kuin seuraava uusi mestari saadaan. Yan Bingtao on vasta 20-vuotias, mutta melkein löisin vetoa siitä, että hänestä tulee vielä ensimmäinen kiinalainen mestari, vaikka Ding Junhuikin on vasta 33-vuotias.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu