Suomalaisyllätys golfissa

PGA-kiertueen Mexico Openin ensimmäinen päivä on pelattu Vidanta Vallartassa. Mukana on 132 maailmanluokan pelaajaa, joista viimeisinä niinkin kovat nimet kuin McKenzie Hughes (77 eli 6 yli parin), Pierceson Goody (78, +7) ja Thomas Detry (78, +7).

63 pelaaja on selvinnyt ensimmäisestä päivästä alle par-tuloksen. 14 pelaajan kärki on tuloksessa –5 (eli 66 lyöntiä) tai paremmin. Latinalaisen Amerikan amatöörimestarin Santiago De la Fuenten kierros on tosin vielä kesken.

Kolmatta sijaa jakavat Yhdysvaltain David Lipsky, Ruotsin Henrik Norlander, Chilen Cristobal Del Solar ja Etelä-Afrikan MJ Daffue tuloksella 65 (–6).

Etelä-Afrikan Erik van Rooyen johtaa. Hän käytti ensimmäiseen kierroksen vain 63 lyöntiä. Mutta kisan kakkosena on Nokian River Golfista PGA-kiertueella ponnahtanut Sami Välimäki: 64 lyöntiä eli 7 alle parin.

Ammattilaiskiertueiden kisat kestävät neljä päivää. Suomalaisille tulee perinteisesti romahdus kolmannella kierroksella, mutta ainakin telkkarista katsoen näytti siltä, että Välimäki ei tällä kertaa aio romahtaa.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu