Vain ennakkosuosikkeja jäljellä snookerissa

Maailmanmestaruuskisojen neljännesfinaalien kahdeksasta pelaajasta kuusi on voittanut mestaruuden aiemmin. Ja ne kaksi muuta ovat Anthony McGill ja Kyren Wilson, jotka viime vuonna pelasivat ehkä kisojen historian tasaisimman semifinaalin.

McGill hävisi silloin, mutta voitti tämänvuotisen toisen kierroksen jännittävimmässä ottelussa Ronnie O’Sullivanin, joka viime vuoden finaalissa kukisti Wilsonin. McGillin neljännesfinaalivastustaja on vuoden 2015 mestari Stuart Bingham. Wilsonia vastaan tulee vuoden 2010 mestari Neil Robertson.

Vuoden 2019 voittaja Judd Trump saa vastaansa vuoden 2005 mestarin Shaun Murphyn. Neljännessä puolivälierässä kohtaa kaksi kolminkertaista maailmanmestaria: Mark Williams ja Mark Selby.

Kokematonta junioria ei siis mestariksi saada tänäkään vuonna. Pelaajista vanhin on 46-vuotias Williams, nuorin 29-vuotias Wilson. Mediaani-ikä on 38, keskiarvoikä 39.

Puolivälierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Oma veikkaukseni on, että McGill voittaa Binghamin, Robertson Wilsonin, Selby Williamsin ja Trump Murphyn. Lopulliseksi voittajaksi arvaan Neil Robertsonin, jonka olisi Wilsonin jälkeen siten kukistettava ensin Trump ja sitten joko Selby tai McGill.

Harmi kyllä australialainen Robertson on luopunut ”läheltä Toukolan kylää” -lookistaan ja esiintyy nyt kiharapäisenä.

Kisojahan voi seurata tietokonesovellusten lisäksi Discovery-konsernin tavallisilta televisiokanavilta, muun muassa Eurosportilta. Finaali pelataan sopivasti sunnuntaina ja maanantaina 2. ja 3. toukokuuta. Mikäs sen parempi tapa toipua vapusta. Tai viettää vappua rauhallisesti, jos semifinaaleja miettii.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu