Vanhat mestarit vielä… ei vaan taas kerran snookerfinaalissa

London Mastersin loppuottelussa kohtaavat Ronnie O’Sullivan ja Ali Carter. Eivät ihan eilisen teeren poikia: Ali on 44-vuotias, Ronnie jo 48.

Ronnie O’Sullivan on snookerin historian menestynein pelaaja. Hänellä on jo 22 niin sanottua triple crown -voittoa: tästä Masters-turnauksesta seitsemän ja maailmanmestaruuskisoista niin ikään seitsemän, mutta UK Championshipin hän voitti äskettäin jo kahdeksannen kerran.

Ajoittain Ronnie on vaikuttanut vähän kyllästyneeltä, mutta nythän hänellä on uusi tavoite: voisihan sitä voittaa Mastersin ja maailmanmestaruudenkin kahdeksannen kerran.

Ali Carter on joutunut voittamaan monia vastoinkäymisiä, muun muassa kivessyövän ja keuhkosyövän, mutta palannut aina takaisin. Triple crown -voittoja hänellä ei ole, mutta viisi rankingkisan voittoa kuitenkin. Maailmanmestaruusfinaalissa hän oli sekä 2008 että 2012, mutta hävisi molemmilla kerroilla O’Sullivanille.

Alin lempinimi on ”Captain”, koska hän harrastaa lentämistä. Huomattava osa snookerin ystävistä varmaan näkisi mielellään hänen voittavan yhden näistä suurimmista turnauksista. Epäilemättä O’Sullivankin, mutta ehkä ei juuri tänään.

Finaalin ratkaisujaksot voi katsoa myös ilmaiskanava Kutoselta kello 21.

jpvuorela
Tampere

Vuonna 1955 syntynyt toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja isoisä. Jazz forever.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu