Miksikö vältän riisin käyttöä ruoan valmistuksessa?

Olen jo pitkään pyrkinyt välttämäät riisin käyttämistä ruoanlaitossa. Riisin olen korvannut kotimaisella ohralla, ja hyvin ohra riisin korvaajaksi kokemusteni perusteella sopiikin. Kun alun alkaen lopetin riisin käytön, kuten juustonkin ostamisen, niin perustelin sitä itselleni ilmastonmuutoksella. Tänä päivänä en ole enää lainkaan niin vakuuttunut siitä, että hiilidioksidipäästöt olisivat merkittävimmässä roolissa ilmastonmuutoksen suhteen.

Mutta on minulla silti hyviä syitä korvata riisi ohralla edelleen: ohra on kotimaista viljaa – sen käyttäminen työllistää suomalaisia. Riisin käyttäminen sen sijaan lisää kuolemantapauksia. Hetki sitten nimittäin katselin TV:stä dokumenttia: monsuunien maa. Siinä selvisi, että riisinviljely tappaa vuosittain nelisensataa ihmistä.

On totta, että riisinviljely tuo riisinviljelijöille tarvittavia tuloja. Olisiko siis kuitenkin parempi alkaa syömään riisiä ja siten ruokkia osaltaan myös riisinviljelijöitä suomalaisten maanviljelijöiden sijaan?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu