Olenko liian ystävällinen?

Pidän itseäni kohtuullisen mukavana ja ystävällisenä ihmisenä. Olen luonteeltani rauhallinen ja sopeutuvainen. Mutta nuo ovat siis vain omia mielipiteitäni minusta. On silti ollut kiva kuulla kun kerrankin eräs naapuri totesi, että "ei me täällä ilman sinua pärjättäisi" – no varmasti pärjäisivät aivan kuten ennen sitäkin kun nykyiseen asuntooni muutin. Mutta jokainenhan miestä tykkää kehuja kuunnella. Itse kuuntelen kyllä mielelläni myös arvostelua – siis jos olen jonkun mielestä toiminut jotenkin väärin. Omasta mielestäni toimin aina oikein.

Kuten tuosta kuvasta voi lukea niin eräänäkin iltana, tai minulle se oli jo yötä, lähdin ulkoiluttamaan naapurin koiraa sen jälkeen kun naapuri minut oli puhelinsoitolla herättänyt. Onneksi oli edes samassa rapussa asuva naapuri. Ja minulla oli tuolloin vielä vieraskin kylässä. Seuraavana päivänä soittikin sitten eräs entinen naapuri ja kysyi kävisinkö hänen puolestaan kaupassa. Lupasin käydä ja otin tuon vieraani reissulle mukaan. Että mä olen hyvä – ihminen siis?

En toki aina ole hyvä ihminen. En minä aina vastaa puhelimeen vaikka joku soittaisikin. Eivät kaikki aina minullekaan vastaa. Ymmärrän kyllä hyvin sen, että joskus voi olla tilantessa jossa syystä tai toisesta kokee paremmaksi olla vastaamatta.

Aikoinaan minulla oli sellainen naapuri jolle piti välillä ostaa tupakkaa. Itse en polta. Eräällä kerralla sitten ostin kaksikin askia ja kun kotiin pääsin niin huomasin, että tupakat olin unohtanut kassalle. Takaisin kauppaan siis, ja olivathan ne tupakat tallella siellä – kiitos rehellisille ihmisille. Onhan sitä niinkin käynyt, että en ole tupakan ostamista lainkaan muistanut koska sellaisia en yleensä osta.

Olisivatpa kaikki luonteeltaan sellaisia kuin minä – vai mitä!? No ei suinkaan.  Millainen tämä maailma sitten olisi kun jokainen pyrkisi omin avuin liki kaikesta mahdottomastakin selviytymään. Kukaan ei apua tyrkyttäisi eikä myöskään yleensä pyytäisi. Jos kaikki olisivat edes pikkaisen kuten minä niin kyllä tämä maailma olisi hassu. Omaisivatpa kaikki edes yhtä hyvän muistin 😉

Maailma olisi jossain määrin myös parempi jos kaikki olisivat kuten minä: kukaan ei suoralta kädeltä kaikenlaisia huhuja uskoisi, eikä aina edes uutisia. Ihmiset muodostaisivat itse omat käsityksensa asioista faktojen pohjalta – tai jos faktoja ei olisi niin… No kaikki ainakin ymmärtäisivät, että "mustaa valkoisella" ei aina ole totta lainkaan.

Kyllä se niin on: mielipideasioistakin voi kiistellä. Miksi ei voisi?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu