Olen ehkä pikkaisen tyhmä: Huomenna autoilu on liki ilmaista!

Tulevaisuudessa työllisten määrä vähenee – se on selvä, vaikka muuta uskotellaan. Mutta mitä ihminen sitten voi tehdä lisääntyvällä vapaa-ajallaan, ekologisesti, vähällä rahalla?

No parasta on tietysti olla hiljaa kotona tekemättä yhtään mitään. Mutta istua ei pidä vaan mieluummin vaikka sohvalla maata. Istuminen kun on vaarallista, väitetään, ja minä sen uskon, ja siksi paljon makaankin. Istuminen tappaa varmasti, ja vähintään yhtä tehokkaasti kuin huumeet? Siksi nykyisin jopa ruokailen seisaaltaan, tai maaten. Lukekaa uutisia ja tutkimustuloksia ellette minua muuten usko.

Kamalaa: nyt istun kun tätä kirjoitan 🙁 Pitäisikö hankkia moottoroitu pöytä, ja juosta sitten sen perässä? Ehkä siten eläisin kauemmin. Se tosin merkitsisi myös, että bloggaisin kauemmin – ehkä, ja se olisi… hyvä juttu?

Olisi hyvä löytää lisääntyvän vapaa-ajan viettoon sopiva harrastus. Jospa sitä alkaisi kotimaassa matkailla. Autolla ajella siellä täällä, vaikka siinä paljon istumaan joutuisikin.

No ehkä tulevaisuudessa meillä on autoja joissa voi matkustaa maaten, tai juosten. Tosin juoksemalla matkaaminen, olipa sitten autossa tai ei, kuluttaa enemmän energiaa ja siten kiihdyttää ilmaston lämpenemistä – sikäli kuin on uskominen siihen, että lämpeneminen johtuu juurikin CO2 kaasun ylituotannosta. Ihminen kun tuottaa juostessaan enemmän kasvihuonekaasuja kuin sohvalla maatessaan, ellei sohvalla maatessa harrasta piereskelyä.  – onneksi TV:n CO2-kulutus on nykyään minimaalinen. Jaa-a, onko metaani kasvihuonekaasu?

Yhtä kaikki – ja Mitä tuokin lausahdukseni tarkoittaa – ?

Haluan kuitenkin itselleni auton jolla pääsen halvalla kulkemaan:  sata kilometriä alle kahdella eurolla, ja pian on meikäläinenkin nähnyt koko Suomen ainakin ja suuntaa autollaan ulkomaille.

Kun ajokustannus on vain 1,65 euroa/100km niin sitten meikäläiselläkin on rahaa liikkua. En vaan kykene millään ymmärtämään, että yhteiskuntako maksaa: renkaat, pyyhkimet, auton valmistuksen, ja sen sellaiset kulut?

Minulla taitaa ihan polkupyöräilykin kuluttaa enemmän 🙁

 

Taidan olla ns. pikkaisen tyhmä?

 

http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf3/lo_2010-21_tieliikenteen_a…

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu