Elämän tarkoitus on selvinnyt!

Maailmassa elää ihmisiä erilaisista kulttuureista. On mm. muslimeja ja kristittyjä, jehovantodistajia unohtamatta. On uskovaisia ja uskottomia. Sinänsä mikään noista ei suoraan ole kulttuurin perusta, ja kaikilla pitäisi olla elämällään sama perimmäinen tarkoitus. Tuo tarkoitus on kiistatta tehdä maailmasta parempi paikka elää.

Huomenna maailma on parempi – sen pitäisi olla kaikkien tavoite ja pyrkimys.

Tuohon tavoitteeseen ei päästä jihadistisella väkivallalla. Ei siihen päästä ylipäätään väkivallalla. Ei ketään tappamalla, puukottamalla, ei edes lyömällä, eikä antamalla korvatillikoita edes lapsille. Jos aikuinen tukistaa lasta niin hänen pitää vähintäänkin hyväksyä sitten myös se, että lapsi tukistaa häntä jos on vihainen – eikä saa suuttua.

Meidän kaikkien pitäisi pystyä olemaan ystävällisiä toisillemme. Riippumatta siitä mitä kulttuuria tai uskontoa toinen edustaa. Onko hän laiha tai lihava, ruma, kaunis, tai komea – tai vammainen. Ulkoisilla seikoilla ei pitäisi olla merkitystä siihen miten toisiamme kohtelemme. Ei meidän silti tarvitse jokaisen kanssa kavereita olla, ystävänä olemisesta puhumattakaan. Mutta voimme silti, ja meidän pitäisi, kohdella toisiamme ystävällisesti. Siten maailma olisi parempi, ja ehkä se vielä joskus onkin.

Olemmeko Jumalan luomia? Vai olemmeko alkuräjähdyksen ja evoluution seurauksena kehittyneitä olioita? Sillä ei pitäisi olla merkitystä. Ehkä olemme molempia? Merkitystä on sillä, että olemme ihmisiä. Meidän pitäisi osata käyttäytyä inhimillisesti, ja empaattisesti. Jokaisen pitäisi omata hyvät käytöstavat – hyvät tavat kaunistavat sanotaan. Heikoimpia pitää auttaa. Ketään ei pitäisi syrjiä, eikä kiusata.

Itsekkäät ja ajattelemattomat ihmiset saattavat olla eri mieltä (mistä tahansa).

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu