Pikkulasten pitkäkestoiset leikit

Lapsiperheen koti saa olla sekaisin. Välillä sen tuleekin olla sekaisin. Kotia ei pidä aina yöksi siivota. Tutkimusten mukaan lapset hyötyvät siitä, että voivat leikkiä pitkäkestoisia leikkejä myös sisällä kotona. Aivan liian usein vanhemmat vaativat, että leikit keskittyvät vain lapsen omaan huoneeseen. Moni vanhempi varmasti edellyttää myös, että joka ilta ennen nukkumaanmenoa huone siivotaan. Lapselle olisi kuitenkin hyötyä siitä kun hän voisi leikkiä myös vaikkapa olohuonessa, tehdä sinne vaikkapa majan, joka löytyisi paikaltaan vielä nukutun yön jälkeenkin.

Suomen lastenhoitoalan liitto on valinnut Annukka Stoltin vuoden lastenhoitajaksi. Stolt puhuu erityisesti pitkäkestoisten leikkien puolesta. Hän on täissä Turun luontoeskarissa jossa vaikkapa lasten majaleikit voivat jatkua päiväkausia. Asiasta kertoi Lounais-Suomen uutiset tänään 28.8.

* * *

Omakehu: aikoinaan kun omat lapseni olivat pieniä, noin kaksikymmentä vuotta sitten, niin tiedostin jo tuolloin pitkäkestoisten leikkien hyödyt. Lasteni ei yleensä tarvinnut siivota leikkejään sen paremmin ulkoa kuin sisältäkään yöksi vaan leikki saattoi aamulla jatkua siitä mihin oli illalla jäänyt. Toki aina joskus sitten siivottiinkin. Homma toimi mielestäni hyvin. Suosittelen kokeilemaan.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu