Kiitos YLE. Selväksi Selväksi tuli tuli

Kuten tiedämme niin virheetkin kuuluvat ihmisten toimintaan. Virheitä sattuu aika ajoin jokaiselle. Myös meille blogisteille kun blogeja kirjoitamme. Välillä virhe tulee otsikkoon (kuten minulla nyt) ja välillä itse tekstiin.

Itselläni on tapana lukea blogitekstini uudelleen heti kun olen sen julkaissut. Tuolloin saatan huomata jonkin kirjoitusvirheen. Siitä seuraa, että yleensä sen virheen hetimiten korjaan. Olen huomannut, että on muitakin blogisteja jotka toimivat samoin. Ainakin otsikkoon putkahtaneita kirjoitusvirheitä korjataan. Pidän ihan hyvänä sitä, että jos blogisti tuollaisen virheen huomaa niin hän sen korjaa.

YLE ei toimi samoin. Eikä mielestäni MTV:kään. Eivät ainakaan teksti TV:n uutisten suhteen (kuva/YLE). Tänä aamuna luin YLEn teksti TV:stä tuon uutisen Pohjoiskorean ohjusiskujen jatkamisesta. Ilmeisesti YLEssä vain uutisen kirjoittaja hätäisesti uutisen tekstiTV:n sivuille kirjoittaa eikä sitä kukaan sen jälkeen missään vaiheessa tarkista.

Tuollaisia toistovirheitä ei kovin usein ole. Eivätkä ne sinänsä estä uutista ymmärtämästä. Useammin virheenä on se, että sana on kirjoitettu väärin, sanasta puuttuu kirjaimia, tai jokin sana puuttuu uutisesta kokonaan. Ehkä YLEn tulisi harkita kirjoittajalle palkanosaa oikeinkirjoituksen osaamisesta?

* * *

Toinen mielenkiintoinen(?) juttu on YLEn uutisikkuna jossa saattaa aamuyöstä kiertää juttuja jotka väitetään päivitetyksi saman päivän iltana. YLEssä osataan siis käydä tulevaisuudessa.

* * *

Ihan hauskoja virheitähän nuo ovat, ja lienevätkin tahallisia 😉

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu