Hyvin menestyvät maahanmuuttajat

Suomessa on paljon maahanmuuttajia. Osa heistä pärjää täällä kohtuullisen hyvin. On myös heitä jotka eivät pärjää hyvin. Osa on sortunut jopa rikosten poluille. Sama pätee kantasuomalaisiin.

Tänä aamuna katselin TV1:stä Ihhimillistä tekijää. Siinä oli haastattelussa kolme kohtuuhyvin pärjäävää maahanmuuttajaa. Heidän mukaan yksi keskeinen tekijä siinä, että voi pärjätä on kielitaidon oppiminen ja töihin pääseminen.

Lääkäriksi pian valmistuva mies kertoi aiemmin olleensa rasisti. Hän vihasi suomalaisia. Vihan takana on hänen mukaansa pelko, mikä pitää varmasti yleensä paikkansa. Nuo maahanmuuttajat totesivat, että suomalaiset rasistit ovat yleensä ihmisiä jotka eivät tunne yhtäkään maahanmuuttajaa. Miten voi vihata ihmisryhmää jota ei tunne?

Ohjelma oli mielestäni hyvä ja katsomisen arvoinen. Ehkä tulevaisuudessa saamme nähdä myös ohjelman jossa on sellaisia maahanmuuttajia jotka eivät ole pärjänneet yhtä hyvin. Jotka ovat ajautuneet vaikkapa rikosten poluille.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu