Kiina on helppo kieli – siksi sitä opiskelen

Aloitin tässä taannoin kiinan kielen opiskelun. Kirjoittaakin jo osaan, ainakin lukuja, kuten oheisesta kuvasta käy ilmi. Olen aina tykännyt kielistä, vaikka olenkin huono niitä oppimaan.

Peruskoulussa oli tottakai pakko opiskella ruotsia ja englantia. Olen lisäksi opiskellut saksaa, ranskaa, ja japania. Mitään niistä en vieläkään hyvin osaa – milloin jonkin kielen osaa hyvin?

Eräs ex-poliitikko totesi joskus ihan TV:ssä, että lukeminen kannattaa aina. Minä totean: opiskelu kannattaa aina.

Maanantaina on seuraava oppitunti, tai tunnit. Yksi asia mikä minua tuolla hämmästytti oli se, että me opiskelijat olimme liki kaikki miehiä. Vain yksi nainen oli joukkoon harhautunut.

Totta: voihan sitä vapaa-aikaa muuhunkin käyttää. Kuitenkin: kiinalaisten määrä Suomessa lisääntyy. Siksi on jokaisen hyvä osata sanoa edes: 嗨

Kiina jota nyt yritän oppia on siis mandariinikiinaa. Sitä kuulemma puhuu 95% kiinalaisista, ja opettelemme vain yksinkertaistettuja kirjainmerkkejä. Niillä kuulemma pärjää sisäKiinassa. Tuskin itse koskaan menen Kiinaan.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu