Tein kuten olin luvannut: Kävin leipäjonossa

Tein sen minkä olin EU-ruokassia koskevan aiemman blogikirjoitukseni keskustelussa kertonutkin tekeväni. Kävin siis tuollaisessa tavallisessa leipäjonossa hakemassa sen antimia. Jakelusta saamani tuotteet näkyvät ottamassani kuvassa.

Menin paikalle hyvissä ajoin, puoli tuntia ennen jakelun alkua. Kas kummaa jakelu olikin jo käynnissä, eikä jono ollut kovin pitkä. Edelläni oli ehkä kolmisenkymmentä henkilöä. Aikaa jonottamiseen taisi silti mennä vartin verran. Sen verran hitaasti jono eteni. Edelläni kuulin jonkun kysyvän: "Onko kalaa?". Kalaa ei kuulemma tällä kertaa ollut saatavilla.

Kotiin päästyäni otin kuvan tuotteista joita jakelusta sain. Olisin saanut enemmänkin mutta jätin siis osan ottamatta. Olen sitä mieltä, että kun tuollaisesta jakelusta jotain hakee niin kyllä ne käyttääkin pitää. En kaupastakaan mitään osta roskiin heitettäväksi.

Tuolla takarivissä on pari Räpsöö-saaristolaisleipää, päiväys ylihuomenna. Toisen ajattelin viedä äidilleni kun tänään menen hänen luonaan käymään. Tuo Camping makkara puolestaan on sellaista uutta laatua josta on 30% porkkanaa. Tuollaisia juotavia jogurtteja otin mukaani viisi, vähän erilaisia. Yhden jo join. Kuusi niitä olisi saanut. Joskus on kai jaossa kokonaisia pakkauksiakin. Nyt ei ollut. Leipää sen sijaan oli "rajattomasti". Riisipiirakoita otin myös pussillisen. Pullaakin tarjottiin mistä kohteliaasti kieltäydyin.

Tuollaiset eväät oli siis minulla nyt tuomisina leipänonosta, jolle parempi nimi lieneekin ruokajakelu, tai ylijäämäruoanjakelu. Enköhän minä noilla tuomisilla hyvin pärjää pari kolme päivää ainakin. Makkaraa taidan tänään grillata, ja huomenna grillitassuja. Ehkä nyt ihmettelen vähemmän, että sijoittajillekin löytyy aikaa olla leipäjonoissa.

Mukavaa päivänjatkoa kaikille kirjoitukseni lukeneille!

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu