Luomutuotteiden välttäminen on ekoteko

Luomuviljelyn vaikutukset voivat olla negatiivisia monessakin mielessä. Luomutuotanto tuottaa enemmän päästöjä ja lisää sitten kasvihuoneilmiötä, sikäli kuin nuo kasvihuonekaasut tuota ilmiötä lisäävät.

Kun viljellään kasveja luomuna niin tarvitaan saman tuotantomäärään tuottamiseksi suurempi pinta-ala kuin tuotettaessa viljaa tavanomaisin menetelmin ja kemiallisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden avulla.

Pinta-alaa siis tarvitaan enemmän. Maatalouskoneet joutuvat ajamaan enemmän, tuottamaan päästöjä enemmän. Ellei sitten siirrytä vanhoihin hyviin aikoihin ja hevosiin. Sama on tilanne karjan kasvattamisen, ja tottakai myös luomumaidon tuotannon suhteen.

Luomutuotanto ei välttämättä ole ainakaan ekologisempaa. Makuerojakaan ei valtaosa sokkotesteissä pysty maistamaan. Suurin hyöty luomutuotannosta lieneekin tuottajien ja ostajien itselleen saama hyvä mieli jonka senkään arvoa ei tietenkään pidä väheksyä. 

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu