Miten maahanmuutto ja Turun puukotukset muuttavat suomalaista kulttuuria?

Turussa sattuneesta ikävästä "terroriteosta" jossa kaksi henkilöä puukotettiin kuoliaiksi ja useita muita haavoitettiin on kulunut reilu kuukausi. Turussa järjestettiin noin kuukausi tapahtuman jälkeen muistotilaisuus. Muistotilaisuudessa imiset saivat heittää Aurajoen veteen kaupungin kustantaman ruusun (1000kpl.) tai itse hankkimansa muistokukkasen.

Suomessa on toki aiemminkin tapahtunut joukkosurmia, joita ovat tietysti myös perhesurmat. Joukkosurmia jotka eivät ole perhesurmia vaan ovat kohdistuneen sivullisiin henkilöihin ovat mm. Imatran kolmoissurma, ja koulusurmat, joista vaietaan tietoisesti?

Onko toimintakulttuurimme muutoksessa? Kun joukkosurman tekijänä on ollut suomalainen niin ei ole nähty tarpeelliseksi järjestää kuukautta jälkeenpäin erityistä muistotilaisuutta. Ovatko vainajat siis jälkeenpäin muistamisen arvoisia vain tilanteessa jossa surman tekijä ei ole suomalainen, vai onko kulttuuri muuttumassa? Jää nähtäväksi miten toimimme kun suomalainen tekee seuraavan joukkosurman – onko kuukausi surman jälkeen muistotilaisuus, vai eikö ole – kustantaako kunta kukkaset?

* * *

Myös Suomen nimilakia ollaan muuttamassa. Nykyisin lapselle on mahdollista antaa enintään kolme etunimeä. Yksikin riittää, kuten minulla. Suunnitelmissa on, että jatkossa lapselle voisi antaa neljä etunimeä. Kysyä pitää onko tarve neljään etunimeen syntyisin suomalaisesta tarpeesta vai mitkä ovat muutostarpeen lähtökohdat?

Varmasti moni tietää, että monilla maahanmuuttajilla on useampia kuin kolme etunimeä ja useampi nimi kuuluu heidän kulttuuriinsa. Onko mahdollista, että neljän etunimen tarve johtuu vieraiden kulttuurien pyrkimyksestä toimia Suomessa oman maansa nimeämiskulttuurin mukaiseksi. Pitääkö maan tapaa siksi muuttaa?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu