Tupakointi vapaa-ajan harrastuksena, ja lapsenmurhat?

Tupakkateollisuutta syytetään useista murhista. Aika näyttää aletaanko tapausta tutkimaan – tuskin. Yhä tänä päivänä löytyy ihmisiä jotka aloittavat tupakoinnin. Vielä enemmän on niitä jotka tupakoivat mutta eivät edes yritä tupakointia lopettaa.

Tupakointi onkin monelle alkanut ja alkaa ajankuluna ja harrastuksena. Juttukin on monen mielestä hyvä aloittaa kysymällä: onko tupakkaa, onko tulta? Tai: tarjoo rööki. Tulta voisi toki kysyä kai vaikka nuotion tekemiseen: onko tulta? -on. No mulla on povarissa paketti makkaraa lähdetäänkö grillaamaan? Ja aikaakin menisi enemmän.

Joka tapauksessa lienee selvää, että tänä päivänä jokainen joka tupakoinnin (laillisesti) aloittaa tietää tupakoinnin vaarat. Samoin vaarat tietävät ne jotka tupakointia jatkavat. Tupakointihan johtaa pahimmillaan keuhkosyöpään ja kuolemaan. Tai keuhkoahtaumaan ja kuolemaan. Kumpi vaan niin kyseessä on (hidas) tukehtumiskuolema. Muitakin sairauksia tuo aikaa ja rahaa vievä, terveyden päällekin siis käyvä, harrastus toki aiheuttaa.

Voidaankin sanoa, että jokaisen tupakoitsijan (joka ei pyri lopettamaan) tavoitteena on hidas (yhteiskunnan tukema) itsemurha. Ehdottamasti itsemurhan voi katsoa olevan tavoitteena jos tänä päivänä laillisesti tupakoinnin aloittaa!

Sitten on niitä henkilöitä jotka välittävät tupakkaa alaikäisille. Tiedän, että on myös vanhempia jotka ostavat tupakkaa alaikäisille lapsilleen. Tiedän, että jopa kuntien sosiaalitoimissa hyväksytään lasten tupakointi esim. heidän osallistuessa kunnan tukemaan syrjäytymisvaarassa olevaan lasten/nuorten toimintaan. Sen sijaan noissa tapauksissa pitäisi aina tehdä lastensuojeluilmoitus – ja sijoittaa lapsi jopa terveeseen ympäristöön.

Niin – alaikäisille tupakkaa välittävät käytännössä ovatkin siis syyllisiä siihen, että pyrkivät murhaamaan nuo lapset. Heidät pitäisi ottaa kiinni ja sitten tuomita lapsen murhan yrityksesta – vai kuinka?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu