Masennukseni… (syy ja seuraukset)

Masennus ei ole lainkaan kiva sairaus. Ainahan se ei ole sairaus. Koen kuitenkin, että minulla se sitä jossain määrin on. En toki ole masentunut aina enkä jatkuvasti. Olen mielestäni pikemminkin väärinymmärretty.

Onko tämä "kulttuurikysymys"? Ehkä – käsitykseni mukaan yhä on olemassa kulttuureja joissa kukaan ei kärsi minkäänlaisista mielialasairauksista. Sen sijaan länsimaissa noiden sairauksien määrä lisääntyy.

Tulevassa kirjassanikin käsittelen asiaa omakohtaisten kokemusten pohjalta. Kerron siinä mm. seuraavaa:

"Joskus on päiviä, tai pikemminkin öitä, että en saa lainkaan nukuttua. Kesäkuussa meni pari yötä nukkumatta. Joskus olen ollut hereillä useamman vuorokauden putkeen. Eilen illalla, ja sitä myöten koko viime yönä, oli taas ongelmia nukahtamisessa. Vielä kahden maissa katsoin kelloa. Nukahdin sitten kuitenkin. Aamulla kun heräsin niin katsoin kelloa tyytyväisenä. Hyvän yön olin nukkunut, kello oli puoli kahdeksan. Vartin kuluttua katsoin kelloa uudelleen, nyt se oli varttia vaille kuusi. Olin siis unenpöpperössä katsonut kelloa hieman väärin. Olinkin herännyt puoli kuudelta, en puoli kahdekselta. Köllöttelin kuitenkin sängyssä vielä hyvän aikaa välillä torkahdellenkin.

Jaksamiseni on tällä hetkellä todella huonoa. Mietin menneitä, mietin tulevia. Olo on jotenkin toivoton. Ehkä tästä vielä ennen syksyä piristyn – sitä sopii toivoa. Välillä on vaan pakko jaksaa, vaikka tuntuisi, ettei millään jaksa. Sitä eivät valitettavasti muut aina kykene ymmärtämään. Tätä huonompaa aikaa jaksamisen suhteen on nyt ollut pari päivää.

kukin ihminen tekee elämässään virheitä. Virheet pitää kuitenkin antaa anteeksi. Virhe on siis asia joka on tehty väärin tavallaan vahingossa. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että tarkoitus pyhittää keinot – ymmärrätkö? Kuitenkin: virheet, jos niitä on tehnyt, pitää myöntää. Kaikki tulee kuitenkin lopulta ilmi, ja totuus paljastuu. Ja se on asia johon minä luotan, ehkä liikaakin?"

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu