Kyllä YLE osaa?

Olen aiemmin muutamaan kertaan kirjoittanut siitä kuinka minua niin vietävästi harmittaa se kun toimittajat eivät osaa suomen kieltä. Tulee siis niitä kirjoitusvirheitä. Toisaalta tuleehan niitä minullekin. Enkä aina virheitäni korjaa. Jotenkin vaan toivoisin, että esim. teksti-tv:n uutiset oikoluettaisiin huolella ennen niiden julkaisemista. Turha tuollaista toivoa kuten tiedämme.

Automaatiolla on paikkansa?

Jotenkin kuvittelisin, että monia toimintoja on mahdollisuus automatisoida. Tai ainakin minä automatisoisin jos saisin päättää. Yksi tuollainen asia jonka voisi joiltain osin automatisoida on vaikkapa YLEn uutisikkunan uutiset. Automatiikka varmasti osaisi muuttaa tekstin: "päivitetty tänään" tekstiksi "päivitetty eilen". Nykyisin tuo taidetaan tehdä käsityönä, jos on ylimääräistä aikaa ja viitseliäisyyttä?

Ohessa pari kuvaa tämän päivän (oikea yläreuna) eli 21.11.2017 uutisista. Se mikä hämmästyttää, että uutisia ei periaatteessa kai ole vielä edes julkaistu vaikka ne ovat jo nähtävissä. Vielä enemmän hämmästyttää se, että nuo julkaisemattomat uutiset on jo päivitettykin. (vasen alareuna)

Hyvä YLE! Toteanpa vielä tähän lopuksi: YLE – ja homma toimii!

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu