Pysynkö nyt pidempään hengissä?

"Uuden kielen opiskelu voi vaikuttaa myönteisesti aivoihin, vaikka opiskelu tapahtuisikin aikuisiällä, ilmenee Edinburghin yliopiston tutkimuksesta."

Muistatte varmaan kun kerroin – vai kerroinko, että aloitin kiinankielen opiskelun, syksyllä, elokuussa, ja nyt jo muistan ulkoa paljon: "ni hao", muistaakseni se tarkoittaa: mitä kuuluu, tai jotain sinnepäin. Mutta elän nyt pidempään, ja ehkä jopa terveenpänä. Hyvä niin – vai onko, jos ottaa huomioon sen mitä tänään puheenvuorossa kirjoitin.

Olen opiskellut muitakin kieliä kuin kiinaa. Suomea olen oppinut jotenkin luonnostaan. Se harmittaa kun välillä pilkutan väärin, jos lainkaan. Olen ihastunut erääseen filosofian maisteriin joka on kielten opettaja. Ei hän silti mitään opeta – on vaan ja ihmettelee. Lähinnä kai viettää aikaa toivoen, ettei olisi koskaan minua nähnyt. Mutta siitä tulee oma kirjansa sitten myöhemmin, osin kai tuli "jo".

Olen tässä viime aikoina tapaillut erästä lääkäriä, ja se on kiva juttu. Tykkään puhua lääketieteellisistä asioista. Siltä alalta minulla on oikein hyvä koulutus. Olenhan lääkintämies 🙂

Juu – olen siis datanomi(kin), yhdeltä koulutukseltani. Tuolle FM:lle olen "kautta rantain" kertonut, että joskus meillä oli sähköpostiosoite samalla päätteellä. Tuo liittyy siihen, että opiskelin joskus oikeustieteen alaa Joensuussa. Olen opiskellut oikeustieteitä muuallakin: Turussa ja Vaasassa. Joskus ajattelin, että pitäisi opiskella kasvatustieteitä. Sitten totesin, että sillä alalla olen riittävän pätevä muutenkin, ja sitä varmasti ensimmäinen kirjani ilmentää.

Seuraavaksi meinaan kirjoittaa elämästä. Pikemmin elämän päättymisestä. Tuo, että osaan sen oikein tehdä vaatii erikoistaitoja. Datanomin -opinnot siinä auttavat, ehkä? Huomaan jo: olen 50 vee, dementia iskee, raakasti.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu