Tavanomainen työ: makaa sängyssä!

Tämä on samanlaista viihdettä tämä kirjoitus nyt kuin mitä oli edellinenkin kirjoitukseni. Edellisessä kirjoituksessanihan kerroin, että Kela katsoo henkilön tavanomaiseksi työksi oman talouden hoidon.

Ja kuka osaisikaan määritellä henkilön työkyvyn paremmin kuin Kelan henkilökunta. Toisen asiakkaan kohdalla diagnoosina on vaikea masennus (F33.2). Hänen tavallisena työnään on Kela pitänyt varastotyöntekijän työtä.

Kertomansa mukaan henkilö ei yleensä jaksa tehdä edes kotitöitä. Hän vaan makaa päivät. Tuttavat käyvät auttamassa ja sisko siivoamassa, ja sen sellaista, hänen kertomansa mukaan. (Olen toki Kelan päätöksen ja lääkärinlausunnonkin nähnyt).

Henkilö ei siis ole kykenevä edes tekemään sitä mitä edellisen kertomuksen henkilö: tavanomaisia kotitöitä. Kela ei kuitenkaan myönnä sairaspäivärahaa koska Kelan mukaan ko. henkilöä "ei voida pitää sairasvakuutuslain mukaisesti työkyvyttömänä." 

"Työkyvyttömyydellä tarkoitetaan sellaista sairaudesta johtuvaa tilaa, jonka kestäessä henkilö on kykenemätön tekemään tavallista työtään tai työtä, joka on siihen läheisesti verrattavaa." Toteaa Kela päätöksessään jolla epää henkilöltä sairaspäivärahan.

Päätöksen asiassa Kela on tehnyt 5.1.2018 ja asiakkaani kertoman mukaan hän ei ole tehnyt edes sairaspäivärahahakemusta. Kela siis osasi ennakoida, että sellainen olisi tulossa, ja teki päätöksen valmiiksi jotta masentuneen henkilön ei tarvinnut sen tekemiseen aikaa käyttää vaan hän saattoi tuonkin ajan etsiä töitä – hyvä?

Flunssanssa ihmisen "kelpaa olla", mutta mielenterveysongelmat – ai,ai, – ai…

Olettehan samaa mieltä – tämä Kelan toiminta on suomalaista huumoria ja kuuluu siksi viihteeksi?

* * *

Kolmas tapaus tulossa 😀

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu