Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus

Kuten aiemmin tänään puheenvuoron puolella kirjoitin niin olen aina ollut tasa-arvon kannattaja. Enkä siis tarkoita sillä pelkästään tasa-arvoa naisten ja miesten välillä vaan pikemminkin yleistä yhdenvertaisuutta, syrjimättömyyttä ja oikeudenmukaisuutta.

Yksityshenkilö kyllä saa monessa tapauksessa toista syrjiä ilman, että rikkoisi lakia. Sen sijaan jos syrjintää harjoittaa jokin yhteisö niin se on yleensä tuomittavaa joko rikoslain rikkomisena tai yhdenvertaisuuslain loukkauksena.

Monet vuokra-asunnonvälitysfirmat kuitenkin harjoittavat syrjintää – vai onko se syrjintää, tai edes yhdenvertaisuuslain rikkomista, jos vuokra-asunnon välitysliike ilmoittaa asuntoa hakevalle, että eivät voi välittää asuntoa hakijalle jolla on maksuhäiriömerkintöjä? (kuva)

Minun mielipiteeni moni osaa arvata. Mutta minkälaista toimintaa pidätte oikeanlaisena? Onko nykyinen suomalainen toimintakulttuuri tässä asiassa hyväksyttävä, tasa-arvoinen ja yhdenvertainen, tapa toimia?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu